Premda je ljeto, kod mene pećnica dela ful gas. Baš mi se jela gibanica, i to ne bilo koja već Tenka! Kad sam bila mala, mama je često znala peći gibanice, štrudle, štrukle i sve ono kaj se danas smatra tradicionalnim specijalitetima. Ja sam pak više voljela neke druge kolače. S vremenom, kako sam postajala odraslija, moj se ukus mijenjao i postalo mi je žao za sve propuštene bučnice i gibanice. Nadoknađujem li to danas? Možda..., ali na žalost neke stvari se više nikad ne mogu nadoknaditi na onaj način kako je to prije bilo. Tenka gibanica je hrvatsko tradicionalno jelo ili slani kolač (koji može biti i slatki) s područja Zagorja i Prigorja odnosno Zagrebačke županije. Postoje varijacije na temu, ovisno o pojedinom mjestu iz spomenutih regija, radi se o neznatnim specifičnostima u recepturi te različitim nazivima (npr.gibanica na tenkem, strepa ili loparka), no osnova recepta je u biti svuda ista. Ovo jelo može biti kolač, ručak, večera ili super zakuska kad nam dođu
Komentari
Objavi komentar