30. rujna 2017.

Kolač od limuna sa šumskim voćem





Savršeni desert za uživanje u prefinim voćnim okusima!

recept
  • 3 jaja
  • 2 pune žlice putra sobne temperature
  • 4 pune žlice brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 vanili šećer
  • naribana korica od 2 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 100 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 4 remekin posudice (veće)
  • šumsko voće + vanili šećer

Žumanjke odvojiti u jednu zdjelu, bjelanjke u drugu.
U trećoj zdjeli pomiješati brašno, šećer i vanili šećer.

Žumanjcima dodati omekšani putar i pjenjačom umutiti glatku smjesu. Umiješati limunovu koricu, limunov sok i mlijeko. Zatim umiješati brašno sa šećerom.

Uključiti pećnicu na 180 C.
Remekin posudice namastiti s malo putra.
Protvan za pečenje (u koji ćemo kasnije staviti remekin posudice) napuniti s toplom vodom do otprilike 1/3 visine.

Bjelanjke s malo soli umutiti mikserom u čvrsti snijeg.
Zatim u snijeg umiješati smjesu od jaja; spatulom preklapati obje smjese, ne pretjerati s miješanjem da smjesa ne "padne".
Napuniti remekin posudice i staviti ih u protvan s vodom.
Oprezno staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 30-35 minuta.
Također opezno i s kuhinjskim rukavicama ili krpom izvaditi protvan iz pećnice te posudice iz vode.
Ostaviti kolače da se ohlade u posudicama.
Preliti sa ukuhanim šumskim voćem. 


Možete servirati i sa svježim voćem ili samo posipati s malo šećera u prahu, ali to će biti sto svjetlosnih godina od ovoga:)





cookandplay

2 komentara:

  1. Lijepo napravljeno i prezentirano. Šumsko voće najviše volim friško ubrano, ali kad nema može i smrznuto i ovako u kolačima. (Za mene bez mlijeka).

    OdgovoriIzbriši