30. rujna 2017.

Kolač od limuna sa šumskim voćem







Savršeni desert za uživanje u prefinim voćnim okusima!



recept
  • 3 jaja
  • 2 pune žlice putra sobne temperature
  • 4 pune žlice brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 vanili šećer
  • naribana korica od 2 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 100 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 4 remekin posudice (veće)
  • šumsko voće + vanili šećer

Žumanjke odvojiti u jednu zdjelu, bjelanjke u drugu.
Posebno pomiješati brašno, šećer i vanili šećer.

Žumanjcima dodati omekšani putar i pjenjačom umutiti glatku smjesu. Umiješati limunovu koricu, limunov sok i mlijeko. Zatim umiješati brašno sa šećerom.

Uključiti pećnicu na 180 C.
Remekin posudice namastiti s malo putra.
Duboki protvan za pečenje kolača (u koji ćemo kasnije staviti remekin posudice) napuniti s toplom vodom do otprilike 1/3 visine.

Bjelanjke s malo soli umutiti mikserom u čvrsti snijeg.
Zatim u snijeg umiješati smjesu od jaja; spatulom preklapati obje smjese, ne pretjerati s miješanjem da smjesa ne "padne".
Napuniti remekin posudice. Staviti ih u vodu u protvanu.
Oprezno staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 30-35 minuta.
S kuhinjskim rukavicama ili krpom izvaditi protvan iz pećnice, zatim posudice iz vode.
Ostaviti kolače da se ohlade u posudicama.
Preliti sa ukuhanim šumskim voćem.
Možete servirati i sa svježim voćem.
Ili samo posipati s malo šećera u prahu, ali to će biti sto svjetlosnih godina od ovoga:)







cookandplay

3 komentara:

  1. Lijepo napravljeno i prezentirano. Šumsko voće najviše volim friško ubrano, ali kad nema može i smrznuto i ovako u kolačima. (Za mene bez mlijeka).

    OdgovoriIzbriši