Kolači od limuna sa šumskim voćem





Pjenasti biskvit s osvježavajućim limunom, uz dodatak šumskog voća, savršen je desert za uživanje u prefinim voćnim okusima! Recept djeluje malo duži, to se ja trudim što detaljnije opisati, ali postupak je u biti vrlo jednostavan i lagan.




recept
  • 4 pune žlice brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 vanili šećer
  • 3 jaja
  • 2 pune žlice putra sobne temperature
  • naribana korica od 2 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 100 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 4 remekin posudice (veće)
  • šumsko voće + vanili šećer
Pomiješati brašno, šećer i vanili šećer.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjcima dodati omekšani putar i s pjenjačom umutiti glatku smjesu.
Umiješati limunovu koricu, limunov sok i mlijeko.
Zatim umiješati brašno sa šećerom.

Uključiti pećnicu na 180 C.
Remekin posudice namastiti s malo putra.
Duboki protvan za pečenje kolača (u koji ćemo kasnije staviti remekin posudice) napuniti toplom vodom do otprilike 1/3 visine.

Bjelanjke s malo soli umutiti mikserom u čvrsti snijeg.
Zatim u snijeg umiješati smjesu od jaja; spatulom preklapati obje smjese, ne pretjerati s miješanjem da smjesa ne "padne".
Rasporediti smjesu u remekin posudice. Staviti posudice u vodu u protvanu.
Prenijeti oprezno u zagrijanu pećnicu i peći oko 25-30 minuta.
S kuhinjskim rukavicama ili krpom izvaditi protvan iz pećnice, zatim posudice iz vode.
Ostaviti kolače da se ohlade u posudicama. Zatim ih preliti sa ukuhanim šumskim voćem.
Može se ukrasiti i sa svježim voćem ili samo posipati s malo šećera u prahu, ali to bi bilo sto svjetlosnih godina od ovoga:)







cookandplay

Primjedbe

  1. Lijepo napravljeno i prezentirano. Šumsko voće najviše volim friško ubrano, ali kad nema može i smrznuto i ovako u kolačima. (Za mene bez mlijeka).

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar