28. srpnja 2015.

Preokrenuti kolač s breskvama i bademima




... ili "ko bi gori sad je doli"! :)

recept

za podlogu od breskvi
  • 4 - 5 breskvi, oguliti i narezati na deblje šnite
  • 1/4 čaše šećera
  • 60 gr mljevenih badema
  • malo cimeta 
  • 1 žlica šećera

Okrugli kalup za torte s odvojivim dnom promjera cca 22 cm obložiti papirom za pečenje.
Posipati s 1/4 čaše šećera.
Preko šećera na gusto poslagati prethodno oguljene i na deblje šnite izrezane breskve.
Zatim ih posipati s mljevenim bademima, cimetom i jednom žlicom šećera.

za biskvit
  • 2 velika jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanili šećer
  • 1/2 čaše mlijeka
  • 1/3 čaše ulja 
  • korica 1 limuna
  • 1 i 1/2 čaše brašna
  • 3/4 vrećice praška za pecivo

Pjenasto umutiti jaja s oba šećera.
Uliti mlijeko, ulje i rum, dodati naribanu koricu limuna i promiješati.
Zatim umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Dobivenu mjesu preliti preko pripremljenog voća u kalupu. 

Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C, peći oko 40 minuta.
Kolač ostaviti hladiti nekoliko minuta u kalupu, zatim odvojiti stranice kalupa, preokrenuti kolač na tanjur i lagano odvojiti papir za pečenje.





cookandplay

3 komentara:

  1. Bas dobro izgleda! Volim ovakve kolace s vocem,uvijek se moze iskoristiti sezonski visak.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmmmmmmljac!!!!!!! Divno, sočno, voćno, ljetno ...

    OdgovoriIzbriši