7. srpnja 2014.

Štrudla od trešanja

... jednostavno najbolja!



recept
  • 0,50 kg tankih kora za štrudle 
  • 1,20 kg trešanja 
  • šećer
  • gris
  • cimet
  • malo mlijeka i ulja (za premazivanje kora)
  • štaub šećer za posipanje 

Trešnje operemo i očistimo od peteljki i koštica.
Uzimamo po dvije tanke kore, površinu premažemo s malo mješavine mlijeka i ulja.
Po polovici površine posipamo trešnje, po trešnjama posipamo šećer, griz i cimet (šećera stavim dvije pune žlice, a griza jednu).
Zarolamo u štrudlu, počevši od strane gdje počinje punjenje.
Prebacimo u namašteni pleh.
Ponovimo isto s ostalim korama i nadjevom.
Štrudle u plehu premažemo s malo ulja.
Stavimo u zagrijanu pećnicu na 190 C i pečemo oko 35 minuta.
Pečenu štrudlu izrežemo na komade i posipamo štaub šećerom. 






cookandplay

Broj komentara: 5:

  1. Sjedim ispred ekrana i pijem jutarnju kafu...rado bih zagrizla u jedan komad. Super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam ju! Baš si me našla sad "provocirati" taman pred ručak ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas bi mi prijalo jedno parce posle vecere :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Savršeno izgleda, a kod mene je upravo danas zamirisala :), odlična je !!

    OdgovoriIzbriši