3. srpnja 2014.

Slani kolač od bjelanjaka i blitve


Kad nam ostane bjelanjaka... 

recept 
(original)

  • 5 bjelanjaka
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • sol
  • papar 
+
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 6 velikih listova blitve

Blitvu operite i obrišite. Odrežite stabljiku i srednji bijeli dio.
Zeleni dio lista narežite na 1 cm široke duge trake.

Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrst snijeg.
U drugu posudu stavite brašno, prašak, sol i papar pa dodajte jogurt i ulje te izmiksajte da se sastojci povežu. Zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Narezanu blitvu umiješajte u smjesu. Dodajte sitno nasjeckani češnjak.

Duguljasti kalup za kruh namastite i pobrašnite (u originalu je kalup za kuglof).
Ulijte smjesu, odozgo zagladite.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 min.
Pečeni biskvit ostavite da se 5 min hladi u kalupu, a onda ga možete istresti i ostaviti da se ohladi.








cookandplay

4 komentara:

  1. Sve me vise privlace slani kolaci; ovaj tvoj i zvuci i izgleda dobro. Zgodno za ponijeti u skolu ili na posao.

    OdgovoriIzbriši
  2. Interesantan recept, ja bi još malo sira naribala u smjesu

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobar recept, a ovo bi mi dobro došlo noćas pri noćnom usponu u planini.

    OdgovoriIzbriši