11. srpnja 2014.

Brzi ljetni kompot


Ljeto je u punom zamahu, iako se to ne bi reklo po današnjem danu koji je započeo kišom. Prošlih sparnih dana mi smo se osvježavali domaćim voćnim kompotima. Jedan od njih, meni najbolji, je ovaj od raznog mirišljavog voća, prekrasne crvene nijanse koju su mu dale trešnje.


Ovaj kompot gotov je praktički za 15 minuta
Možemo ga konzumirati dobro rashlađenog, ili još bolje toplog što je vrlo blagotvorno za organizam.
Nije jako sladak, i ono najvažnije 100% je prirodan.
Isprobajte dok još ima trešanja, one su tu glavna zvijezda, i uživajte u osvježavajućim okusima ljeta!


Brzi ljetni kompot 
 
  • 3 kruške 
  • 4 breskve 
  • 6 marelica 
  • 20-tak trešanja
  • 2 l vode 
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 2-3 klinčića
  • 1/2 limuna
  • 1 limeta 

Izabrati tvrđe i zdravo voće i oprati ga.
Trešnjama skinuti peteljke.
Kruške i breskve oguliti i narezati na kocke.
Marelice prepoloviti.

U lonac staviti vodu, šećer i klinčiće, kad voda zakipi dodati vanili šećer i svo voće osim marelica. 
Kuhati oko 10 minuta. Zatim dodati marelice, sok od pola limuna i pola limete, te kuhati još par minuta.
Maknuti s vatre i u gotovi kompot iscijediti još sok od pola limete.
Poslužiti toplo ili hladno.
Ovaj kompot može stajati u frižideru nekoliko dana.



I jedan žuti! :)
Kruška, breskva i ljetna jabuka.




cookandplay

Broj komentara: 10:

  1. Odlični sastojci za divno osvježavajuće piće

    OdgovoriIzbriši
  2. Rijetko ga kuham, bas i neznam zasto?! Dobar topao zimi ili hladan ljeti.
    Divni su ti sastojci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, probaj ovu brzinsku ljetnu varijantu :)

      Izbriši
  3. Mmmm deluje predivno, pravo letnje osvezenje:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super kompot i super ideja za ljetno osvježenje. Češće ga kuham zimi,ali uvodim sada i ljetnu varijantu !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Branka. Isprobaj, nije pre sladak, pun je vitamina, fino miriši i osvježava :)

      Izbriši
  5. Lijepo napravljen i snimljen. Uvijek sam volio kompote, makar uglavnom koristim svježe.

    OdgovoriIzbriši