10. rujna 2013.

Krem juha od graška sa sezamom


Danas ćemo pripremiti finu krem juhu od graška, koja nikako nije samo od graška.
U njoj je sakriveno puno vitamina iz drugog povrća te mesnih proteina. U čemu je tajna?
Radi se o temeljcu domaće govedske juhe. Čak nije nužno specijalno kuhati samo temeljac, već jednostavno kad kuhamo govedsku juhu, npr.za nedjeljni ručak, tad jedan dio ostavimo ili zamrznemo, te u tjednu samo dodamo grašak i imamo odličnu juhu novog okusa i divne boje. Prilikom serviranja dodamo tostirane sjemenke sezama i malo kiselog vrhnja i uživamo u novoj kombinaciji okusa. 

recept 

  • 200 gr graška
  • 400 ml govedske juhe
  • sol i papar prema potrebi
  • sezamove sjemenke
  • 1 kiselo vrhnje za serviranje



Grašak skuhamo u posoljenoj vodi. Možemo koristiti svježi ili smrznuti.
Skuhani grašak ocijedimo i ubacimo u blender dodavši malo govedske juhe.
Dodamo malo papra, probamo i prema potrebi dodamo soli, te smiksamo do glatke i guste smjese.
Ulijemo ostatak govedske juhe, prelijemo sve u posudu za kuhanje, promiješamo i ugrijemo.
Na tavici tostiramo sezamove sjemenke.
Na svaki tanjur juhe dodamo žlicu kiselog vrhnja i posipamo tostiranim sezamom.


Ovu juhu također možemo poslužiti s naribanim sirom.
Jedna i druga varijantu su jako fine, a možemo i kombinirati. :)






cookandplay

4 komentara:

  1. Zeleno, volim te zeleno...Kakvu divnu boju ima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boja je ludilo, a okus još bolji :)
      I vrlo je izdašna.

      Izbriši
  2. Koja boja,a tek mogu zamisliti ukus koji ima:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna boja, a i okus juhice mora biti odličan

    OdgovoriIzbriši