Sataraš sa žgancima


Luk, paprika, paradajz - sataraš! Pravo ljetno jelo, jednostavno i fino. Može se kombinirati s rižom, tjesteninom ili žgancima. Danas sam satarašu pridružila žgance i na njih dodala malo naribanog grana padana, nije obavezno ali je fino :)
Uz ovo jelo uopće vam neće faliti meso, pripremite samo hrpu zelene salate i uživajte u odličnom ljetnom ručku.

recept 
  • 2-3 paprike 
  • 4 velika zrela paradajza
  • 2 crvena luka
  • po 1 žlica maslinovog i suncokretovog ulja
  • 1 žličica šećera 
  • sol 
  • papar
ostalo:
  • kuhani žganci  
  • malo sira grana padana (po želji)

Paprike očistiti, oprati i izrezati na kocke.
Paradajze kratko blanširati i oguliti im koru.
Luk narezati na listiće.
Na mješavini ulja prvo lagano popržiti luk, zatim dodati papriku i pržiti uz miješanje dok paprika ne omekani (oko 5-10 min).
Malo pošećeriti i posoliti, zatim dodati oguljene i na kocke narezane paradajze, te sve krčkati na laganoj vatri dok se paradajz ne ukuha i pusti svoj gusti sok.
Pred kraj dodati malo papra.
Servirati s kuhanim žgancima.
Na žgance u tanjuru naribati malo grana padana




cookandplay

Primjedbe

  1. To mi je jedno među omiljenim ljetnim jelima u kombinaciji sa svim vrsta priloga, no ja sam izbacio svježu papriku iz sataraša jer mi nikako ne odgovora zbog kožice koje se lijepi pod nepcem, a rajčicu prethodno blanširam i ogulim, te dodajem na luk. Fino izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala bez paprike, to je onda nešto kao šalša. Fala :)

      Izbriši
  2. Ovo je pravi ljetni obrok koji obožavam:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobar recept, ovo mi još više paše zimi, samo ne koristim prženje. Sjećam se zlevanki svoje bake.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogo :) Super je i po zimi, mada ja više volim ovo povrće sad kad mu je sezona.
      Neka nas jela stvarno podsjete na naše bake...

      Izbriši
  4. Gran plato de verano muy hermoso una exquisitez,hugs,hugs.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar