15. kolovoza 2013.

Sataraš sa žgancima



Luk, paprika, paradajz - sataraš! Pravo ljetno jelo, jednostavno i fino. Može se kombinirati s rižom, tjesteninom ili žgancima. Danas sam satarašu pridružila žgance i na njih dodala malo naribanog grana padana, nije obavezno ali meni je fino :)
Uz ovo jelo uopće vam neće faliti meso, pripremite samo hrpu zelene salate i uživajte u odličnom ljetnom ručku.

recept 
  • 3 paprike 
  • 3 - 4 velika i zrela paradajza
  • 1 crveni luk
  • maslinovo ulje
  • 1 ravna žličica šećera 
  • sol 
  • papar

ostalo
  • žganci za prilog 
  • po želji malo grana padana

Paprike očistimo, operemo i izrežemo na kocke.
Paradajze blanširamo i ogulimo im koru.
Luk narežemo na listiće.
Na maslinovom ulju lagano popržimo luk, dodamo papriku i pržimo kratko vrijeme uz miješanje.
Zatim dodamo oguljene paradajze narezane na kocke.
Malo pošećerimo, posolimo i sve krčkamo na laganoj vatri dok paradajz ne omekša i pusti svoj sok. Pred kraj dodamo malo papra.
Sataraš serviramo s kuhanim žgancima.
Na žgance u tanjuru po želji naribamo malo grana padana




cookandplay

Broj komentara: 10:

  1. To mi je jedno među omiljenim ljetnim jelima u kombinaciji sa svim vrsta priloga, no ja sam izbacio svježu papriku iz sataraša jer mi nikako ne odgovora zbog kožice koje se lijepi pod nepcem, a rajčicu prethodno blanširam i ogulim, te dodajem na luk. Fino izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala bez paprike, to je onda nešto kao šalša. Fala :)

      Izbriši
  2. Ovo je pravi ljetni obrok koji obožavam:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobar recept, ovo mi još više paše zimi, samo ne koristim prženje. Sjećam se zlevanki svoje bake.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogo :) Super je i po zimi, mada ja više volim ovo povrće sad kad mu je sezona.
      Neka nas jela stvarno podsjete na naše bake...

      Izbriši
  4. Gran plato de verano muy hermoso una exquisitez,hugs,hugs.

    OdgovoriIzbriši