7. srpnja 2013.

Rižoto s tikvicama i parmezanom



Danas sam izgleda raspoložena samo za slane recepte, što je i samoj meni malo čudno :))
Nakon tjestenine s umakom i sirevima slijedi nešto malo laganije, rižoto s tikvicama.
Pravi lagano ljetno jelo, jednostavno i jako fino!

recept
  • 200 gr riže
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 2 tikvice 
  • sol
  • papar
  • mediteranski začini
  • kockica putra
  • parmezan 

Rižu isprati pod mlazom hladne vode i staviti kuhati u lonac s hladnom posoljenom vodom u koju smo dodali žlicu ulja.
Kad voda zakipi smanjiti vatru. Rižu skuhati "al dente". Odmah ju ocijediti, ali sa strane ostaviti malo vode u kojoj se riža kuhala.

Dok se riža kuha oguliti tikvice i narezati ih na kockice.
U dubljoj tavi na maslinovom ulju lagano popržiti sitno nasjeckani luk. 
Dodati tikvice i pržiti kratko uz miješanje, dok malo ne omekšaju.
Ubaciti ocijeđenu rižu, promiješati i uliti malo tople vode u kojoj se riža kuhala.
Dodati malo mediteranskih začina, probati i prema potrebi dosoliti, te krčkati još par minuta na laganoj vatri.
U gotovo jelo dodati malo papra, ubaciti kockicu putra i lagano promiješati.
Poslužiti odmah dok je toplo, te na servirano jelo naribati parmezana.




cookandplay

Broj komentara: 9: