7. srpnja 2013.

Riža s tikvicama i parmezanom



Danas sam izgleda raspoložena za slane recepte, što je i samoj meni malo čudno :)
Nakon tjestenine s umakom i sirevima slijedi nešto malo laganije, riža s tikvicama i parmezanom.
Pravi lagano ljetno jelo, jednostavno i jako fino!

recept

  • 200 gr riže
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 2 tikvice 
  • sol
  • papar
  • mediteranski začini
  • kockica putra
  • parmezan 

Rižu isprati pod mlazom hladne vode i staviti kuhati u lonac s hladnom posoljenom vodom u koju smo dodali žlicu ulja.
Kad voda zakipi smanjiti vatru. Rižu skuhati "al dente". Odmah ocijediti, ali sa strane ostaviti malo vode u kojoj se riža kuhala.

Dok se riža kuha oguliti tikvice i narezati ih na kockice.
U dubljoj tavi na maslinovom ulju lagano popržiti sitno nasjeckani luk. 
Dodati tikvice i pržiti kratko uz miješanje, dok malo ne omekšaju.
Ubaciti ocijeđenu rižu, promiješati i uliti malo tople vode u kojoj se riža kuhala.
Dodati malo mediteranskih začina, probati i prema potrebi dosoliti, te krčkati još par minuta na laganoj vatri.
U gotovo jelo dodati malo papra, ubaciti kockicu putra i lagano promiješati.
Poslužiti odmah dok je toplo, te na servirano jelo naribati parmezana.




cookandplay

Broj komentara: 9:

  1. To nikako ne može biti loše! Lagano je, fino, zdravo i ljetno :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Se ve muy exquisita me encanta su risotto,saludos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Rosita,
      saludos y abrazos

      Izbriši
  3. Volim sve sa tikvicama,a ovo mi se jako sviđa,pravo ljetno jelo:)

    OdgovoriIzbriši