9. svibnja 2013.

Tjedan jagoda - Voćna pizza



Danas na meniu Voćna pizza!
....s ananasom, bademima, cimetom, limetom...
i naravno - jagodama!

Recept

tijesto

  • 220 gr brašna
  • 1/2 vrećice suhe germe
  • 1 žličica šećera
  • malo soli
  • 2 žlice ulja   
  • 2 žlice mlakog mlijeka
  • oko 100 ml mlake vode

Pomiješamo brašno, suhu germu, šećer i mrvicu soli.
Dodamo ulje i mlijeko te pomalo vode i umijesimo glatko tijesto. 
Pokrijemo i ostavimo na toplom nek se diže oko 30-45 min.
Za to vrijeme pripremimo nadjev.
  • par kolutova svježeg ananasa, narezati na sitne kockice
  • jagode, narezati na listiće
  • malo badema, samljeti
  • šećer
  • cimet
  • sok limete

Tijesto premijesimo i razvaljamo tanko u krug na veličinu okruglog plitkog kalupa (28 cm).
Namastimo kalup u koji položimo tijesto.
Po cijeloj površini poslažemo kockice ananasa, posipamo šećerom, mljevenim bademima i cimetom. Preko toga po sredini u krug poslažemo narezane jagode.
Sve pokapamo sokom od limete.
Stavimo u zagrijanu pećnicu na 200-220 C, i pečemo oko 15-20 minuta.



Posjetite nas i sutra! :)



f 5/2012

cookandplay

Broj komentara: 10:

  1. Draga, ubijaš me... njam, njam, njam...

    OdgovoriIzbriši
  2. Aauuuuuuu, odlično izgleda, sigurno je i okus super

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam jos nikada probala neku slatku pizzu, ali gledajuci u tvoje fotke, uradicu to prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš staviti ovu ili neku drugu kombinaciju voća, ovisno kaj volite.
      Meni je super baš s jagodama, mirisne su i puste malo soka.

      Izbriši
  4. Ajme, dobro da mi ne radi pećnica! Naravno da bih išla peći odmah sad! Pa bih većinu pojela dok veliš pizza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)) no sikiriki, proradit će jednom i ta pećnica :)

      Izbriši
  5. Predobro ! I jagode i ananas i sve što volim , i izgleda tako lijepo !

    OdgovoriIzbriši