Tjedan jagoda - Zabaione s jagodama



Dragi moji, veseli me da su vam se svidjeli moji ovotjedni recepti s jagodama.
I zato ćemo se danas počastiti finim talijanskim pjenušavim desertom. 
Pozvala sam ga na naše druženje, a on je najavio i svoju otmjenu pratnju - princezu Jagodu.
Hmmm...vidi ti njega! Mislite li da se Zabaione zaljubio? 
To ćete morati otkriti sami ... a možda se i Vi zaljubite! Ja već jesam :o)


Kao što sam najavila za sve ovotjedne deserte i ovaj recept je prilično jednostavan.
Još samo par riječi prije nego se upustite u ljubavnu avanturu:)

U ovaj desert idu slatka bijela vina. Uobičajeno se radi s Marsala desertnim vinom, a dostojna zamjena može biti Prošek ili Porto. U slučaju da ne možete nabaviti baš ništa od toga, dobro će doći i neko poluslatko bijelo vino tipa Chardonay, Muškat i slično.



Put u slatku avanturu...
  • 4 žumanjka
  • 80 gr šećera
  • 1/2 čaše slatkog vina Marsale (u zamjenu Prošek, Porto ili... vidi gore tekst) 
  • jagode 
U inox ili vatrostalnoj zdjeli umutiti pjenasto žumanjke sa šećerom.
Zdjelu sa umućenim žumanjcima staviti na paru iznad druge posude s lagano grijanom vodom.
Uliti vino i mutiti nad parom oko 5 minuta ili dok se smjesa ne počne dizati. 
U visoku čašu složiti narezane jagode te na njih žlicom dodati pjenu.
Ukrasiti po želji i servirati odmah.



 Love is in the Air, Strawberry Affair!







cookandplay

Primjedbe

  1. Zabaione obožavam, vidiš nikada mi nije palo na pamet da ga radim kod kuće, ali znam da odlično funkcionira s bilo čime, a slatkasto-kiselkaste kombinacije volim. Jesi ti to opljačkala tržnicu s jagodama? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj, jednostavno je, a s voćem savršeno.
      Rastu mi na balkonu :))

      Izbriši
  2. Krasna kombinacija jagoda, vina i...ljubavi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična kombinacija i pravi elegantni i ukusni desert !!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar