4. listopada 2012.

Grah na brzaka


Kako skuhati grah čušpajz za pola sata?
Lako! Evo ovako... 

recept

  •  400 gr skuhanog graha (ili 1 veća konzerva) 
  •  1 manji crveni luk (sitno narezati)
  •  2 mrkve (oguliti i narezati na kolutove)
  •  1 svježa paprika
  •  1 češnjak
  •  malo mljevene crvene paprike
  •  4 žlice pasiranog paradajza (passate)
  •  malo peršina (sitno narezati)
  •  sol
  •  papar
  •  ulje
  •  tjestenina (sitni pužići) oko 150 gr

Prvo u kipućoj posoljenoj vodi skuhamo tjesteninu da bude "al dente".
Odmah ju ocijedimo ali vodu ne bacamo, dio te vode će nam trebati za kasnije.

Na ulju popržimo narezani luk i mrkvicu, dok luk ne požuti a mrkvica pusti svoju boju.
Dodamo papriku (opranu, očišćenu od sjemenki i prerezanu na pola).
Promiješamo i dodamo narezani peršin, iscijeđeni češnjak, mljevenu crvenu papriku i paradajz.
Podlijemo s malo vode, te još kratko vrijeme kuhamo na laganoj vatri dok mrkvica ne omekša.
Zatim ubacimo kuhani grah i dodamo par šeflji one vode u kojoj smo kuhali tjesteninu, te sve prokuhamo još par minuta dok se svi okusi ne prožmu.
Na kraju ubacimo kuhanu tjesteninu, dodamo malo papra, probamo i ako je potrebno dodamo soli. Papriku izvadimo van.
I to je to, odličan grah čušpajz gotov za pola sata, dobar tek!





cookandplay

2 komentara:

  1. Opet ti pališ vatru s grahom! Već sam ti nekoliko puta napisao koliko ga obožavam i u svim mogućim i nemogućim kombinacijama. Pošalji malo! :D

    OdgovoriIzbriši