13. srpnja 2012.

Tikvice na čušpajz / Zucchini Stew



Sezona je tikvica i moj prijedlog bi bio
 lagani čušpajz od tikvica s paradajzom i krumpirima.
Brzo je gotovo, taman toliko dok se krumpir skuha,
znači imamo ručak za cca 20 minuta skupa s pripremom!
Brža sam od Jamie-a :))

recept

  • 3 srednje tikvice, ako imate svoje iz vrta na konju ste! :) 
  • 2  manja krumpira
  • 1 mala glavica luka
  •  malo ulja ili masti
  •  ukuhani paradajz ili pelate
  •  malo vegete (proizvoljno)
  •  sol
  •  papar

Krumpire oguliti i narezati na kockice.
Tikvice oprati, oguliti i naribati na onu stranu ribeža na kojoj inače ribamo jabuke za štrudlu.
Na malo ulja ili masti popržiti sitno narezani luk.
Dodati naribane tikvice, promiješati i posolimo, ubaciti krumpire i podliti s vodom. Nemojte pretjerati s količinom vode jer će i tikvice pustiti svoju tekućinu.
Kuhati na laganoj vatri dok krumpir ne omekša i tada dodati ukuhanog paradajza, tolko da nam fino zacrveni jelo, i još kratko prokuhati. Ako stavljate pelate prvo ih zgnječite vilicom, onda dodajte u varivo.
Na kraju dodati malo papra i dosoliti ako je potrebno.
Po želji možemo pred kraj dodati i malo nasjeckanog peršina.





cookandplay

4 komentara:

  1. Najbolje da pokreneš seriju recepata pod nazivom 20 minuta, taman idealno za ljetne dane, kao i tvoje današnje jelo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara! Bit će i to, uskoro :)

      Izbriši
  2. Volim varivo od tikvica i često ga radim, slično ovome i dodam još malo mrkvice. Ovo tvoje odlično izgleda !

    OdgovoriIzbriši