15. srpnja 2012.

Tikvice u lisnatom tijestu / Zucchini Puff Pastry Strudel



Tikvice se, baš kao i jaja, mogu pripremati na mali milijun načina!
Prošli put pripremili smo lagani čušpajz od tikvica, brzi ručak za 20 minuta!  
Danas ide još jedan recept za tikvice iz mog serijala brzo i fino.
Ovaj možda nije za 20 minuta, ali tu negdje. :)

recept
(za jednu veću štrucu)

  •  lisnato tijesto 250 gr
  •  1 veća tikvica (ili 2 manje)
  •  1 pakiranje posnog sira od 250 gr
  •  2 jaja
  •  sol
  •  1 kiselo vrhnje
  •  ulje

Tikvice oprati, oguliti (domaće nije potrebno guliti), naribati, posoliti i pustiti nek odstoje par minuta.
Nakon toga ih ocijediti.
U međuvremenu razvaljati lisnato tijesto.
Uključiti pećnicu na 220 C.
U zdjeli pomiješati sir, jaja i vrhnje, dodati ocijeđene tikvice, po potrebi još malo posoliti i sve dobro promiješati.
Po cijelom tijestu rasporediti filu i preklopiti u široku štrucu, pritisnuti krajeve.
Pleh za pečenje poškropiti s malo vode ili staviti papir za pečenje.
Prebaciti štrucu na pleh.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 220 C, na 2.prećku odozdo. Minutu nakon toga temperaturu smanjiti na 200 C i peči dok tijesto fino ne porumeni.

Servirati toplo, s vrhnjem ili jogurtom.
Ukusno je i hladno ak vam kaj ostane, al čisto sumnjam :)





cookandplay

Broj komentara: 14:

  1. Brzo, hrskavo, ukusno...odlican recept za svakodnevnu hranu, a ipak originalniji od uobicajenog!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam! Pogotovo još ako pri kraju pečenja prelijem s kiselim vrhnjem. Mljac!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) ja tak s vrhnjem prelijem kad radim s korama za štrudle.

      Izbriši
  3. Deluje primamljivo i veoma ukusno:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Suuper mi izgleda!! :) Volim tikvice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti.:)
      meni se kod njih svidja jer su brzo gotove i mogu se na razne načine spremat:)

      Izbriši
  5. Ovo mi se jako sviđa, bilježim i isprobavam prvom prilikom !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti. :) baš mi je drago i nadam se da će ti se svidjeti.

      Izbriši
  6. Bas dobra ideja... I mi stalno trazimo nove nacine za spremati tikvice jer kad krene sezona, bas ih bude...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thx:) Super da imate svoje iz vrta! Ako ti bude viška možeš ih i zamrznuti.

      Izbriši
  7. Odlična brzinska idejica,a pri tom preukusna,baš mi se sviđa:)

    OdgovoriIzbriši