27. lipnja 2012.

Torta s Irskom kremom i malinama

Nastavljam dalje u revijalnom tonu ljeta. 
Nešto fino za sve ljubitelje čokoladnih krem okusa s dodatkom voća.
Zamislite kremasti spoj čokolade, krem sira i Baileys likera
u kombinaciji s malinama....mmmm....prefino!
I extra ljetni bonus - nema paljenja pećnice! ;)


recept

za podlogu
  • 250 gr keksa
  • 80 gr putra

za puding kremu
  • 1 puding od malina
  • 400 ml mlijeka
  • šećer

za Irsku kremu
  • 100 gr tamne čokolade
  • 100 gr mliječne čokolade
  • 50 gr smedjeg šećera
  • 350 gr krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 3 žlice irskog krem likera (Baileys)
+ maline

Dno okruglog kalupa s odvojivim dnom obložimo folijom.
Kekse stavimo u plastičnu vrećicu i smrvimo valjkom.
Otopimo putar i pomiješamo s keksima, dobivenu smjesu utisnemo na dno kalupa.
Skuhamo puding od malina u 400 ml mlijeka i prelijemo po keksima u kalupu.
Stavimo hladiti.
Za to vrijeme napravimo irsku kremu.
Otopimo obje čokolade na pari, promiješamo i ohladimo.
Sir umutimo sa šećerom te umiješamo tučeno slatko vrhnje.
Smjesu pomiješamo s otopljenom čokoladom i dodamo liker.
Kremu premažemo preko ohlađenog pudinga.
Tortu stavimo hladiti u frižider 2 sata.
Ukrasimo malinama.





cookandplay

Broj komentara: 6:

  1. Predobro, ja bi samo kremu, naravno ovu 2. iliti irisku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thx :) može i samo krema, preporučam.

      Izbriši
  2. Mmmmmm i onaj calfoutis ili flognarde mami, ali kako sam ja više kremasti tip, ostaviti ću ovdje trag.
    Sline cure! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe slažem se s tobom, krema je ipak krema :)
      hvala ti.

      Izbriši