27. lipnja 2012.

Torta s Irskom kremom i malinama

Nastavljam dalje u revijalnom tonu ljeta. 
Nešto fino za sve ljubitelje čokoladnih krem okusa s dodatkom voća.
Zamislite kremasti spoj čokolade, krem sira i Baileys likera
u kombinaciji s malinama....mmmm....prefino!
I extra ljetni bonus - nema paljenja pećnice! ;)


recept

za podlogu
  • 250 gr keksa
  • 100 gr putra

za puding kremu
  • 1 puding od malina
  • 450 ml mlijeka
  • šećer

za Irsku kremu
  • 100 gr tamne čokolade
  • 100 gr mliječne čokolade
  • 350 gr krem sira 
  • 50 gr smeđeg šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 3 žlice irskog krem likera (Baileys)
+ svježe maline

Dno okruglog kalupa s odvojivim dnom obložiti folijom.
Kekse staviti u plastičnu vrećicu i smrviti valjkom.
Otopiti putar i pomiješati s mljevenim keksima, dobivenu smjesu utisnuti na dno kalupa.
Skuhati puding od malina sa šećerom prema uputi i preliti po keksima u kalupu.
Staviti hladiti.
Za to vrijeme napraviti irsku kremu.
Otopiti obje čokolade na pari, promiješati i prohladiti.
Umutiti sir sa šećerom, umiješati tučeno slatko vrhnje, otopljenu čokoladu i liker.
Kremu premazati preko ohlađenog pudinga.
Tortu staviti hladiti u frižider 2 sata.
Ukrasiti svježim malinama.




cookandplay

Broj komentara: 6:

  1. Predobro, ja bi samo kremu, naravno ovu 2. iliti irisku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thx :) može i samo krema, preporučam.

      Izbriši
  2. Mmmmmm i onaj calfoutis ili flognarde mami, ali kako sam ja više kremasti tip, ostaviti ću ovdje trag.
    Sline cure! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe slažem se s tobom, krema je ipak krema :)
      hvala ti.

      Izbriši