24. lipnja 2012.

Kolač od jogurta s trešnjama i makom




Ljeto je stiglo, a s njim i puno prekrasnog sočnog voća.
Prošli put sladili smo se ribizlima, danas ćemo s trešnjama!
Obožavam ih na sve načine, bilo svježe, u kompotu ili štrudli... ma nema bolje! Ili stari dobri kolač s jogurtom a unutra sočne trešnje... pa još uvaljane u cimet, vanili šećer i mak! Neću pretjerati ako kažem da mi je ovo s makom ispala perfektna kombinacija!

recept
  •  3 velika jaja
  •  1 čaša od jogurta šećera
  •  1 vanili šećer
  •  1 čaša čvrstog jogurta
  •  1/2 čaše (od jogurta) ulja
  •  korica od limuna
  •  2 čaše (od jogurta) brašna
  •  1 prašak za pecivo
+
  • trešnje (cca 350-400 gr)
  • za uvaljati trešnje: 1 vanili šećer, malo cimeta i maka

Trešnje očistiti od koštica i uvaljati u vanili šećer, cimet i mak. Promiješati da sastojci dobro oblože trešnje.

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom.
Umiješati jogurt, ulje i naribanu limunovu koricu.
Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Namastiti i pobrašniti manji kalup, uliti smjesu i gore poslagati obložene trešnje.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva C i peći oko 35 min.
Kolač posipati šećerom u prahu. 







cookandplay

4 komentara:

  1. Jako mi se sviđa dodatak maka u ovaj odličan klasik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      znam da voliš mak kao i ja, moraš probati i ovo :)

      Izbriši
  2. mm, volim ovakve kolačeke, super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da ti se svidja. hvala:)

      Izbriši