24. lipnja 2012.

Kolač od jogurta s trešnjama i makom



Ljeto je stiglo, a s njim i puno prekrasnog sočnog voća.
U prošlom postu sladili smo se s ribizlima, danas ćemo s trešnjama!
Obožavam trešnje, svježe ili na bilo koji drugi način. Meni nema boljeg kompota ili štrudle nego s trešnjama. Ili stari dobri kolač s jogurtom a unutra sočne trešnje... pa još uvaljane u cimet, vanil šećer i mak! Neću pretjerati ako kažem ovo s makom ispala mi je perfektna kombinacija!


Kolač od jogurta s trešnjama i makom

  •  3 velika jaja
  •  6 punih žlica šećera
  •  1 vanili šećer
  •  1 čaša čvrstog jogurta
  •  1/2 čaše (od jogurta) ulja
  •  korica od limuna
  •  2 pune čaše (od jogurta) brašna
  •  1 prašak za pecivo
+
  • trešnje (cca 350-400 gr)
  • 1 vanili šećer, malo cimeta i maka (za uvaljati trešnje)

Trešnje očistiti od koštica i uvaljati u vanilin šećer, cimet i mak.
Promiješati da sastojci dobro oblože trešnje.

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom.
Dodati jogurt, ulje i limunovu koricu.
Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Manji kalup namastiti i pobrašniti, uliti smjesu i gore poslagati obložene trešnje.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva C i peći oko 35 min.
Kolač posipati šećerom u prahu. 







cookandplay

4 komentara:

  1. Jako mi se sviđa dodatak maka u ovaj odličan klasik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      znam da voliš mak kao i ja, moraš probati i ovo :)

      Izbriši
  2. mm, volim ovakve kolačeke, super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da ti se svidja. hvala:)

      Izbriši