24. lipnja 2012.

Kolač s trešnjama i makom





Ljeto je stiglo, a s njim i puno prekrasnog sočnog voća.
Prošli put sladili smo se ribizlima, danas ćemo s trešnjama!
Obožavam ih na sve načine, bilo svježe ili u kompotu, kolačima, štrudlama... ma nema bolje! Ili stari dobri kolač s jogurtom a unutra sočne trešnje... pa još uvaljane u cimet, vanili šećer i mak! Neću pretjerati ako kažem da mi je ovo s makom ispala perfektna kombinacija!



recept
  •  3 velika jaja
  •  1 čaša od jogurta šećera
  •  1 vanili šećer
  •  1 čaša čvrstog jogurta
  •  1/2 čaše ulja
  •  korica od limuna
  •  2 čaše od jogurta brašna
  •  1 prašak za pecivo
  • trešnje (cca 350-400 gr)
  • za uvaljati trešnje: 1 vanili šećer, malo cimeta i maka

Trešnje očistiti od koštica i uvaljati u vanili šećer, cimet i mak. Promiješati da sastojci dobro oblože trešnje.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom.
Umiješati jogurt, ulje i naribanu limunovu koricu.
Na kraju lagano umiješati brašno prosijano s praškom za pecivo.
Namastiti i pobrašniti manji kalup za kolače, uliti smjesu i gore poslagati obložene trešnje.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva C i peći oko 35 min.
Kolač posipati šećerom u prahu.





cookandplay

4 komentara:

  1. Jako mi se sviđa dodatak maka u ovaj odličan klasik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      znam da voliš mak kao i ja, moraš probati i ovo :)

      Izbriši
  2. mm, volim ovakve kolačeke, super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da ti se svidja. hvala:)

      Izbriši