23. lipnja 2012.

Ledeni desert s ribizlima


Tražite li rješenje za osvježenje?
Ledeni desert s voćem savršena je slastica za vruće ljetne dane. I noći! ;)
Probajte osvježavajuće ribizle u ledenoj i laganoj slastici bez vrhnja i teških krema, a to je upravo ono što nam treba na +30!


recept

  • 2 čvrsta jogurta
  • 1 velika banana ili 2 manje
  • 1 velika žlica svijetlog meda
  • 4 žlice šećera 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
  • oko 200 gr ribizla 
  • slatko vrhnje za šlag

Dio ribizla s peteljkama ostavimo sa strane - za dekoraciju.
Ostatak ribizla operemo i očistimo od peteljki.
Zatim napravimo sok, tako da ribizle proprasiramo kroz gusto sito.
U blender ubacimo jogurt, narezanu bananu, med, šećer, vaniliju i sve kratko smiksmo.
U dobivenu smjesu umiješamo sok od ribizla.
Plastični kalup (posudicu s poklopcem) obložimo prozirnom folijom, ulijemo smjesu i poklopimo.
Stavimo u duboko zamrzavanje na najmanje 4 h.
Izvadimo iz kalupa, ukrasimo šlagom i ribizlima.
I uživamo u rashlađivanju :)





cookandplay

2 komentara:

  1. Dobrodošla :) Sada još samo na fejsu fališ ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) fejsu sam se dugo odupirala,
    no, mislim da ću ipak popustiti :)

    OdgovoriIzbriši