9. prosinca 2018.

Šubarice / Russian Hats



Šubarice ili tzv.ruske kape, prekrasni su i prefini mekani kolačići koji se tope u ustima. Rade se u obliku malih kakao tortica, filanih bijelom kremom i obloženih u kokos i čokoladu. Jednostavno savršene! 
biskvit
  • 4 jaja 
  • 10 žlica šećera
  • 6 žlica vode 
  • 2 žlice ulja
  • 10 žlica brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo 
Pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Jaja i šećer umutiti pjenasto, zatim miksajući postupno dodavati žlicu po žlicu vode i ulje, te na kraju umiješati brašno s kakaom i praškom.
Smjesu izliti na namašteni i pobrašnjeni lim za pečenje. Peći na 180 C oko 15-20 min.

krema
  • 500 ml mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice gustina
  • 5 žlica šećera 
  • 1 vanili šećer
  • 150 gr putra sobne temperature
Od ukupne količine mlijeka odvojiti oko 150 ml u koje dobro umiješati brašno, gustin i oba šećera.
Ukuhati u preostalo mlijeko, kuhati oko 10 min. Ohladiti.
Pjenasto izraditi putar i u njega umutiti ohlađenu kremu.

za uvaljati tortice: 100 gr kokosa
za glazuru: 100 gr čokolade, 60 gr putra, 1 žlica mlijeka - otopiti na pari

slaganje tortica 
Iz biskvita malom modlicom ili čašicom od rakije izrezivati krugove, zatim svaki krug uzdužno prerezati na polovice.
Jednu polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom.
Vanjski rub tortice premazati kremom te uvaljati u kokos.
Svaku torticu na vrhu premazati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti.



.



cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar