Šubarice ili tzv.ruske kape, prekrasni su i prefini mekani kolačići koji se tope u ustima. Rade se u obliku malih kakao tortica, filanih bijelom kremom i obloženih u kokos i čokoladu. Jednostavno savršene!
biskvit- 4 jaja
- 10 žlica šećera
- 6 žlica vode
- 2 žlice ulja
- 10 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
Jaja i šećer umutiti pjenasto, zatim miksajući postupno dodavati žlicu po žlicu vode i ulje, te na kraju umiješati brašno s kakaom i praškom.
Smjesu izliti na namašteni i pobrašnjeni lim za pečenje. Peći na 180 C oko 15-20 min.
krema
- 500 ml mlijeka
- 2 žlice brašna
- 3 žlice gustina
- 5 žlica šećera
- 1 vanili šećer
- 150 gr putra sobne temperature
Ukuhati u preostalo mlijeko, kuhati oko 10 min. Ohladiti.
Pjenasto izraditi putar i u njega umutiti ohlađenu kremu.
za uvaljati tortice: 100 gr kokosa
za glazuru: 100 gr čokolade, 60 gr putra, 1 žlica mlijeka - otopiti na pari
slaganje tortica
Iz biskvita malom modlicom ili čašicom od rakije izrezivati krugove, zatim svaki krug uzdužno prerezati na polovice.
Jednu polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom.
Vanjski rub tortice premazati kremom te uvaljati u kokos.
Svaku torticu na vrhu premazati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti.
.
cookandplay
Nema komentara:
Objavi komentar