26. studenoga 2018.

Cappuccino dukati



Moji novi kolačići za otvaranje božićne slatke sezone, imaju okus na fini kapučino,
punjeni su pjenastom čokoladnom kremom i tope se u ustima. Uživajte!

za kekse
  • 250 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 2 velike žlice nescafe u granulama
  • 1 vanili šećer
  • 125 gr putra sobne temeprature
  • 1/2 čaše (od 2 dcl) štaub šećera
  • 50 ml slatkog vrhnja za šlag
za kremu
  • 130 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 gr čokolade za kuhanje

Prvo napraviti kremu; slatko vrhnje ugrijati do vrenja, te preliti preko natrgane čokolade.
Pričekati koji trenutak i zatim miješati dok se vrhnje i čokolada ne spoje u glatku smjesu.
Staviti u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata ili duže.

Za tijesto pomiješati brašno, sol, kavu i vanili šećer.
U drugoj zdjeli miksati putar i štaub šećer dok smjesa ne bude glatka.
Umiješati slatko vrhnje.
Zatim postepeno dodavati mješavinu od brašna stalno miksajući.
Pred kraj tijesto doraditi rukama da se spoji u kuglu.
Obložiti plastičnom folijom i staviti u frižider na cca pola sata.
Razvaljati tijesto između dva komada papira za pečenje.
S malom čašicom (onom za rakiju:) vaditi oblike i stavljati ih na plitki pleh koji smo prekrili papirom za pečenje.
Keksa bude za 1 veliki plitki pleh, slobodno se poslažu na gusto jer se ne šire prilikom pečenja.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C i peći oko 10 minuta. Paziti da ostanu svijetli.

Ohlađenu kremu miksati sve dok ne postane pjenasta.
Pečene kekse ohladiti na rešetki, te s pomoću slastičarske šprice filati kremom.
Na kraju dobijemo oko 25 sendvič kolačića.






cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar