26. studenoga 2018.

Cappuccino dukati



Moji novi kolačići za otvaranje božićne slatke sezone, imaju okus na fini kapučino,
punjeni su pjenastom čokoladnom kremom i tope se u ustima. Uživajte!

za kekse
  • 250 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 2 velike žlice nescafe u granulama
  • 1 vanili šećer
  • 125 gr putra sobne temeprature
  • 1/2 čaše (od 2 dcl) štaub šećera
  • 50 ml slatkog vrhnja za šlag
za kremu
  • 130 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 gr čokolade za kuhanje

Prvo napraviti kremu; slatko vrhnje ugrijati do vrenja, te preliti preko natrgane čokolade.
Pričekati koji trenutak i zatim miješati dok se vrhnje i čokolada ne spoje u glatku smjesu.
Staviti u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata ili duže.

Za tijesto pomiješati brašno, sol, kavu i vanili šećer.
U drugoj zdjeli miksati putar i štaub šećer dok smjesa ne bude glatka.
Umiješati slatko vrhnje.
Zatim postepeno dodavati mješavinu od brašna stalno miksajući.
Pred kraj tijesto doraditi rukama da se spoji u kuglu.
Obložiti plastičnom folijom i staviti u frižider na cca pola sata.
Razvaljati tijesto između dva komada papira za pečenje.
S malom čašicom (onom za rakiju:) vaditi oblike i stavljati ih na plitki pleh koji smo prekrili papirom za pečenje.
Keksa bude za 1 veliki plitki pleh, slobodno se poslažu na gusto jer se prilikom pečenja ne šire.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C i peći oko 10 minuta. Paziti da ostanu svijetli.
Pečene kekse ohladiti.

Dobro ohlađenu kremu miksati sve dok ne postane pjenasta.
Po dva keksa spajati kremom (s pomoću slastičarske šprice).
Na kraju dobijemo oko 25 sendvič kolačića.






cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar