8. studenoga 2019.

Danski keksi s maslacem




Tope se u ustima:)

200 gr maslaca sobne temperature
100 gr šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije (ili vanili šećer)
1 veliko jaje
300 gr brašna

Umutiti maslac sa šećerom u prahu dok ne postane pjenasto.
Dodati vaniiju i umiksati jaje.
Zatim postepeno dodavati malo po malo brašna miješajući kuhačom ili spatulom.
Smjesu staviti u dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
Na pleh koji smo obložili papirom istiskivati kolutove.
Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 C i peći oko 10-13 minuta. Paziti da ne potamne.







cookandplay

4 komentara:

  1. Lijepo, neka je i keksa i kolača ovih dana. Sretan ti Božić.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oekivao sam neki novi prigodni recept ali nema veze, ima ih sa strane. Sretno u Novoj 2020.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima ih u arhivi kolko hoces:) ali u pravu si u zadnje vrijeme manje objavljujem. Hvala ti na posjeti i lijepim željama, također sve najbolje u Novoj 2020.!

      Izbriši