12. veljače 2017.

Limun keksići


Jednostavni i fini keksići s potpunom aromom limuna!

  • 250 gr brašna
  • 80 gr putra, narezati na listiće
  • 80 gr šećera
  • 1 vanili šećer
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice pecilnog praška
  • korica od 1 limuna
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica Limoncella
  • 1 žlica kiselog vrhnja



Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, stavti na hlađenje u frižider oko 1/2 - 1 h.
Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki posebno razvaljati (između plastične folije).
Modlicama rezati željene oblike keksića i stavljati ih na plitki pleh, kojeg smo prethodno prekrili papirom za pečenje.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 175-180, peći oko 12 minuta.
Posipati sa štaub šećerom ili po želji premazati glazurom od limuna.




cookandplay

Broj komentara: 13:

  1. Odgovori
    1. Bok Dubravka, i ja ih volim, super su mi uz čaj :)

      Izbriši
  2. Izvinite sta je to limonccela, tj.moze li se bez toga napraviti keks? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Liker od limuna, on daje finu aromu ovim keksima, umjesto njega možete dodati malo aroma limuna.

      Izbriši
  3. Obozavam limunkaste kolacice: tvoji prekrasno izgledaju...Lijep pozdrav iz Sydney-a

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasna, drago mi je vidjeti te, puno pozdrava ti šaljem!

      Izbriši
  4. Izgledaju lijepo, ima i srca, a ni limoncello nije za bacit. Volim okus limuna, baš ga pijem u čaju, više volim onaj čiju i koricu smijem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala Gogoo. I ja volim okus limuna, a Limoncello je super, imam domaći pa ga ponekad ubacim i u kolače :)

      Izbriši
  5. Nije valjda da nisi ništa napravila nakon ovih keksića. Pozdarv.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bokić Gogo, blog je malo na odmoru :)

      Izbriši
  6. Sretni Uskršnji blagdani.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogoo, također sretan Uskrs!

      Izbriši