7. srpnja 2016.

Sladoled od kupina / Blackberry Ice Cream






I kao što sam obećala, evo još sladoleda. Naravno, voćnog! Čokoladne i slične možemo pripremati i jesti cijele godine, ali samo ljeti imamo ovak širok spektar svježeg voća i bilo bi šteta ne iskoristiti to prirodno sezonsko bogatstvo, na sve načine pa tako i za sladoled. Ako volite ledeno voćne okuse koji super osvježavaju na +30, onda je ovo prava stvar za vas! :)





  • 200 gr kupina
  • 200 ml jogurta
  • 80 gr šećera 
  • 1 velika žlica svijetlog meda
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanili šećer
  • 400 ml slatkog vrhnja za šlag  + 2 žlice šećera

U blender staviti sve sastojke osim slatkog vrhnja i smkisati.
Slatkom vrhnju dodati 2 žlice šećera i umutiti u mekani šlag.
U plitku plastičnu posudu u kojoj ćemo zamrznuti sladoled naizmjenično izliti smjesu od kupina i šlaga, a zatim štapićem lagano izmiješati da ostanu ljubičasto-bijele šare.
Posudu sa sladoledom pokriti s poklopcem i zamrznuti na 4 sata. 
Smrznuti sladoled prije serviranja ostaviti oko pola sata u frižideru ili na sobnoj temp. 
Poslužiti posipano sa zdrobljenim keksom.








cookandplay

1 komentar: