1. srpnja 2016.

Kus-kus polpete s keljom / Couscous and Kale Patties


Jučer sam na brzinu napravila ove fine polpetice za ručak, koji je bio prilično kasno popodne. Nekad bi to bilo vrijeme večere, a danas je sve pomaknuto prema "europskom standardu".  Od našeg ulaska u EU klasično i normalno vrijeme ručka se na tom putu izgubilo, još su nam ostali eventualno vikendi za ručkove i večere na naš način i u normalno vrijeme.


Kus-kus polpete s keljom 

Mi volimo kus-kus, nema brže pripreme od njegove, samo se prelije kipućom vodom i gotovo! 
Super je u kombinaciji s dinstanim povrćem, također odličan sastojak za povrtne polpete.

  • 100 ml kus-kusa 
  • 200 ml vruće vode 
  • 1 manja glavica kelja 
  • sol 
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica vegete natur
  • 1 jaje 
  • 6 žlica cornflakes-a, samljeti 
  • malo parmezana, naribati
+ posebno 
  • prezle za uvaljati polpete 
  • ulje za pleh 
  • malo maslinovog ulja za pokapati polpete 
  • grčki jogurt za serviranje

Kus-kus preliti vrućom vodom i ostaviti sa strane oko 10-tak minuta da upije vodu. 
Kelj očistiti, oprati i blanširati. 
Blanširani kelj dobro posušiti papirom i na dasci izrezati.
Pomiješati kus-kus, kelj i sve ostale sastojke u kompaktnu smjesu od koje oblikovati polpete. 
Stavljati ih na plitki pleh prekriven masnim papirom kojeg smo premazali uljem, i još polpete odozgo pokapati maslinovim uljem. 
Peći na 200-220 oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju finu bojicu. 
Servirati sa grčkim jogurtom ili sličnim umakom.







cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar