Kad su zimska popodneva tmurna i sjetna, a misli lutaju i samo što ne skrenu u krivi smjer, prenite se istog trena i smotajte ove fine mirišljave štrudlice od jabuka i cimeta.
Volim sve što djeluje odmah, a ovaj recept je baš takav, brz i učinkovit u svakom smislu tih riječi.
Možda dobro raspoloženje i nije do kolača, ali opravdano sam mu pripisala zasluge:)
Recept je skroz jednostavan; kolko jabuka tolko zvrkova!
Znači, za jedan ovakav zvrk računajte 1 veliku jabuku i 1 tanki list gotovih kora za štrudle.
Ogulite i naribajte jabuke, dodajte im šećera po ukusu i dosta cimeta.
U šalici pomiješajte malo mlijeka i ulja.
Uzmite jednu koru i kistom premažite s mješavinom mlijeka i ulja.
Uz rub duže strane kore posipajte jabuke i zarolajte u tanku palačinku, zatim lagano savinite u oblik puža.
Prebacite u plitki protvan koji ste prethodno nauljili.
I tako naredajte zvrkova koliko želite i možete.
Premažite ih uljem.
Stavite u toplu pećnicu na 190 C i pecite, ovisno o pećnici, oko 25 minuta.
Posipajte šećerom u prahu, skuhajte si kavicu ili čaj, i budite zvrkasti :)
cookandplay
Oho-ho,...ovo bi diglo bolesnoga...SAVRSEN desert!
OdgovoriIzbrišiZaista bi!:) Hvala!
IzbrišiDobar recept, u ovim mjesecima cimet je posebno koristan, preporučam cejlonski (za mene bez mlijeka). Maškarani pozdrav.
OdgovoriIzbrišiHvala Gogoo. Slažem se za cimet, apsolutno cejlonski!
IzbrišiDobra ti je maska :))
Baš po mom ukusu;)
OdgovoriIzbrišiTo mi je drago :)
IzbrišiSigurno je i do kolača :) Ovo je odlično i baš onako kako i ja volim :)
OdgovoriIzbrišiSigurno :)
IzbrišiA sa jabukama kod nas uvek nećega ima ..zato što su one jedna od voćki koje najduže traju u voćnjaku. pa što da ne i mi ćemo isprobati ovaj divni zvrk
OdgovoriIzbrišiNadam se da hoćete, hvala ti, uživajte!
IzbrišiMirisno i fini, ja sam uvijek za!
OdgovoriIzbriši