4. veljače 2016.

Zvrk od jabuka za zimsko popodne / Little Apple Strudel for the winter Afternoon


Kad su zimska popodneva tmurna i sjetna, a misli lutaju i samo što ne skrenu u krivi smjer, prenite se istog trena i smotajte ove fine mirišljave štrudlice od jabuka i cimeta.
Volim sve što djeluje odmah, a ovaj je recept baš takav, brz i učinkovit, u svakom smislu tih riječi.
Možda dobro raspoloženje i nije do kolača, ali sam mu opravdano pripisala zasluge :)



Recept je skroz jednostavan, trebaju nam gotove kore za štrudle, reske jabuke, malo šećera i cimeta.
I malo mlijeka i ulja za premazivanje kora.
Za 1 zvrk računajte 1 koru i 1 veliku jabuku.
Ogulite i naribajte jabuke, dodajte im šećera po ukusu i dosta cimeta.
Uzmite jednu koru i kistom premažite s mješavinom mlijeka i malo ulja.
Uz rub duže strane kore posipajte jabuke i zarolajte u tanku palačinku, zatim lagano savinite u oblik puža.
Prebacite u protvan koji ste prethodno nauljili.
I tako naredajte zvrkova koliko želite i možete.
Premažite ih s uljem.
Stavite u toplu pećnicu na 190 C i pecite oko 30-35 minuta.
Posipajte sa šećerom u prahu, skuhajte si kavicu ili čaj, i budite zvrkasti :)





cookandplay

Broj komentara: 11:

  1. Oho-ho,...ovo bi diglo bolesnoga...SAVRSEN desert!

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobar recept, u ovim mjesecima cimet je posebno koristan, preporučam cejlonski (za mene bez mlijeka). Maškarani pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogoo. Slažem se za cimet, apsolutno cejlonski!
      Dobra ti je maska :))

      Izbriši
  3. Sigurno je i do kolača :) Ovo je odlično i baš onako kako i ja volim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. A sa jabukama kod nas uvek nećega ima ..zato što su one jedna od voćki koje najduže traju u voćnjaku. pa što da ne i mi ćemo isprobati ovaj divni zvrk

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da hoćete, hvala ti, uživajte!

      Izbriši