13. lipnja 2015.

Ljetna voćna torta






Lagana i osvježavajuća voćna torta za pakleno vruće ljetne dane i noći!
Jednostavna za pripremu, bez teških tijesta i masnih krema, i ono najvažnije za ljetne
deserte - bez pečenja!
Jedino trebamo skuhati kremu, ipak se ne možemo baš u svemu švercati :) No nema beda, za kremu će nam trebati samo nekoliko minuta.
Od voća možemo upotrijebiti jagode, maline, kupine, breskve ili neko drugo slično osvježavajuće ljetno voće.
Pronađite hladovinu i uživajte u slatkom vikendu!



recept

krema:
  • 5 dcl mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 žumanjka
  • 80 gr šećera
  • 3 vrhom pune žlice gustina
  • kockica putra
biskvit:
  • 1 kupovna biskvitna podloga za torte 
voće i preljev:
  • 1/2 kg jagoda
  • 1 "Dr.Oetker" preljev za torte (crveni)

U 4 dcl mlijeka dodati sjemenke iz mahune vanilije i mahunu koju ćemo kasnije izvaditi van.
Staviti mlijeko na vatru, neka se ugrije do vrenja, zatim maknuti s vatre i izvaditi mahunu.
U zdjeli pjenjačom pomiješati žumanjke sa šećerom i gustinom, te umiješati 1 dcl hladnog mlijeka.
Zatim tu smjesu polako u tankom mlazu lijevati u mlijeko izvan vatre konstantno miješajući.
Vratiti opet na laganu vatru i miješati kremu dok se ne zgusne (svega par minuta).
Maknuti s vatre i umiješati kockicu putra.

Biskvit malo poškropiti s rumom ili limunovim sokom ili mlijekom (ovisno želimo li aromatičniji ili blaži mliječni okus).
Preko biskvita premazati kremu.

Jagode oprati, posušiti i izrezati na listiće. Složiti ih preko kreme na torti.
Preljev skuhati prema uputi na vrećici i žlicom nanijeti preko jagoda.
Tortu dobro ohladiti u frižideru.







cookandplay

4 komentara:

  1. Imam kalup za ovakav tip podloge, bas bi mi dobro dosao da ga iskoristim, posto ne mogu da nabavim gotovu koru :) Divno deluje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda je ovo baš prava prilika :)

      Izbriši
  2. Perfektan brzinski desert za ljetno rashladjivanje!

    OdgovoriIzbriši