13. lipnja 2015.

Ljetna voćna torta






Lagana i osvježavajuća voćna torta za pakleno vruće ljetne dane i noći!
Jednostavna za pripremu, bez teških tijesta i masnih krema, i ono najvažnije za ljetne
deserte - bez pečenja!
Jedino trebamo skuhati kremu, ipak se ne možemo baš u svemu švercati :) No nema beda, za kremu će nam trebati samo nekoliko minuta.
Od voća možemo upotrijebiti jagode, maline, kupine, breskve ili neko drugo slično osvježavajuće ljetno voće.
Pronađite hladovinu i uživajte u slatkom vikendu!



recept

krema
  • 5 dcl mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 žumanjka
  • 60 gr šećera
  • 2,5 žlice gustina

biskvit
  • 1 kupovna biskvitna podloga za torte 

voće i preljev
  • 1/2 kg jagoda
  • 1 "Dr.Oetker" preljev za torte (crveni)

U 4 dcl mlijeka dodamo sjemenke iz mahune vanilije i mahunu koju kasnije izvadimo van.
Stavimo mlijeko na vatru, neka se ugrije do vrenja, zatim maknemo s vatre.
U zdjeli pomiješamo žumanjke sa šećerom i gustinom, te dodamo 1 dcl hladnog mlijeka.
Zatim tu smjesu lagano lijevamo u toplo mlijeko izvan vatre konstantno miješajući.
Stavimo nad drugu posudu s ključalom vodom i kuhamo kremu dok se ne zgusne (svega par minuta).

Biskvit malo poškropimo s rumom, ili limunovim sokom ili mlijekom (ovisno želimo li aromatičniji ili mliječni okus).
Preko biskvita premažemo kremu.

Jagode operemo, posušimo i izrežemo na listiće. Složimo ih preko kreme na torti.
Skuhamo preljev prema uputi na vrećici i žlicom nanenesmo preko jagoda.
Tortu dobro ohladimo u frižideru.





cookandplay

4 komentara:

  1. Imam kalup za ovakav tip podloge, bas bi mi dobro dosao da ga iskoristim, posto ne mogu da nabavim gotovu koru :) Divno deluje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda je ovo baš prava prilika :)

      Izbriši
  2. Perfektan brzinski desert za ljetno rashladjivanje!

    OdgovoriIzbriši