Punjeni lungić / Stuffed Pork Tanderloin


Na blogu rijetko objavljujem meso, samo iz razloga jer ne volim kad mi se zbog fotografiranja jelo ohladi. Začudo, mi neki food blogeri i jedemo ono kaj skuhamo:)) 
Sada imam pravu stvar za "pojačati" mesne objave, a to je definitivno punjeni lungić. 
Punila sam ga šunkom, sirom i krastavcima i ispekla na grillu. S obzirom da vrijeme više nije lijepo za roštiljanje na otvorenom koristila sam "kućni roštilj" odnosno grill tavu. Meso bude jednako dobro i fino kao i s vanjskog roštilja.


recpet (za 2 osobe)
  • 1 svinjski lungić (lungenbraten) od oko 400 gr
  • sol
  • šareni papar 
  • nekoliko tankih šnitica šunke i sira (gaude)
  • par kiselih krastavaca, narezati na tanke listiće
  • ulje
Oštrim nožem očistiti lungić od žilica i opni.
Razrezati ga po dužini kao za sendvič, ali ne skroz do kraja već suprotnu stranu ostaviti spojenu.
Raširiti u šnicl i na dasci istući batom.
Posoliti i popapriti.
Na polovicu površine mesa poredati u jednom sloju šnitice šunke, preko šunke sir i krastavce, zatim praznu stranu mesa preklopiti preko nadjeva.
Rubove mesa spojiti tako da ih malo istučemo batom.
Punjeni lungić zatim dobro nauljiti s obje strane.
Zagrijati grill tavu bez masnoće.
Staviti meso na zagrijanu tavu, smanjiti vatru i peći oko 7-8 minuta s jedne strane, okrenuti i otprilike isto toliko peći s druge strane. Ako meso počne jače dimiti, može se u tavu dodati vrlo malo vode.
Pečeni lungić izvaditi na pladanj, pokriti alu-folijom i ostaviti par minuta da se "odmori", zatim poslužiti s prilogom i salatom po izboru.






cookandplay

Primjedbe

  1. Izgleda jako ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bezobrazno se smijesi na mene u ovim jutarnjim satima; Opasno gresno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Lungić obožavam, a isto tako i sir koji se topi, tako da ti je za mene ovo ručak iz snova :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Vidiš ja sam sad tek uočio da imaš slabo mesnih jela, što ne znači da te ne pratim što objavljuješ već je lako vjerojatno to što i ja nisam nekakav poseban mesojed pa nisam niti primijetio. :D Jako fino mi izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Meso se brzo hladi dok ga slikam za blog, a ne volim jesti hladno meso :)

      Izbriši

Objavi komentar