5. rujna 2014.

Punjeni lungić / Stuffed Pork Tandeloin


Na blogu rijetko imam meso, a punjeni lungić je prava stvar za popraviti taj prosjek:)
Vikend je pred nama i mogli bi se počastiti ovim izvan kategorije cijenjenim mesom.
Napunit ćemo ga šunkom, sirom i krastavcima i ispeći na grillu. S obzirom da vrijeme više nije lijepo za roštiljanje na otvorenom koristiti ćemo kućni grill, odnosno grill tavu. Meso će biti jednako dobro i fino kao i s vanjskog roštilja.



Punjeni lungić 
  • 1 svinjski lungić (lungenbraten) od oko 400 gr
  • sol
  • šareni papar 
  • nekoliko tankih šnitica šunke i sira (gaude)
  • par kiselih krastavaca, narezati na tanke listiće
  • ulje

Oštrim nožem očistiti meso od žilica, opni i viška masnoće.
Zatim meso po dužini razrezati kao za sendvič ali ne skroz do kraja tj.suprotnu stranu ostaviti spojenu.
Raširiti u šnicl i na dasci ga istući batom.
Posoliti i popapriti.
Na polovicu površine mesa poredati u jednom sloju šnitice šunke, preko šunke sir i krastavce, zatim praznu stranu mesa preklopiti preko nadjeva.
Rubove mesa spojiti tako da ih malo istučemo batom.
Punjeni lungić zatim dobro nauljiti s obje strane.
Zagrijati grill tavu bez masnoće.
Staviti meso na zagrijanu tavu, smanjiti vatru i peći oko 7 - 8 minuta s jedne strane, okrenuti i otprilike isto toliko peći s druge strane.
Pečeni lungić izvaditi na pladanj, pokriti s alu-folijom i ostaviti par minuta da se "odmori", zatim poslužiti s prilogom i salatom po izboru.





cookandplay

Broj komentara: 8:

  1. Bezobrazno se smijesi na mene u ovim jutarnjim satima; Opasno gresno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lungić obožavam, a isto tako i sir koji se topi, tako da ti je za mene ovo ručak iz snova :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidiš ja sam sad tek uočio da imaš slabo mesnih jela, što ne znači da te ne pratim što objavljuješ već je lako vjerojatno to što i ja nisam nekakav poseban mesojed pa nisam niti primijetio. :D Jako fino mi izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Meso se brzo hladi dok ga slikam za blog, a ne volim jesti hladno meso :)

      Izbriši