16. kolovoza 2014.

Patišon punjen krumpirima



Ovaj mali punjeni vanzemaljac može biti odličan samostalni obrok (pogotovo za vegetarijance), ili zanimljiv i koristan prilog uz bilo koje meso. Uz to dodamo još puno friške sezonske salate i imamo ručak za 5!

recept

  • 2 manja patišona
  • 2 srednja krumpira
  • 1 manji luk 
  • peršin
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Patišon operemo i prerežemo malo niže od njegove kape.
Donju polovicu patišona izdubimo (samo sredinu gdje su sjemenke).
Krumpir ogulimo i naribamo.
Luk sitno narežemo i popržimo staklasto na ulju, dodamo naribani krumpir i pržimo na laganoj vatri
stalno miješajući da se krumpir ne bi primio za dno tave.
Pržimo par minuta, maknemo s vatre, posolimo, poparimo i dodamo sitno narezanog peršina.
Zatim tom smjesom napunimo patišon i pokrijemo ga njegovom kapom.
Protvan nauljimo, stavimo patišone, odozgo ih još malo posolimo i pokapamo maslinovim uljem, ulijemo oko 1 dcl vode, pokrijemo folijom i pečemo u pećnici na 200 C oko 45 min.
Oko 10 minuta prije kraja pečenja maknemo foliju i zapečemo.
Dobar tek!



Savjet plus:
Ako nam ostane viška file možemo npr. napuniti papriku i ispeći skupa s patišonom.




cookandplay

Broj komentara: 6:

  1. Izgleda zanimljivo i unikatno, od oblika do punjenja. Rado bih probala tvog vanzemaljca ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se taj tvoj vanzemaljac :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđaju mi se ovi vanzemaljci ,al iako može bez prženja (e, jesam zahtjevan).Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može i bez prethodnog prženja krumpira, ali onda se malo duže peče :)

      Izbriši
  4. Jako zanimljivo, dekorativno, sigurno i ukusno, ovo bih rado isprobala !

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda! Imali smo ga jedne godine u vrtu

    OdgovoriIzbriši