7. ožujka 2012.

Zapečena tjestenina s brokulom


Današnji ručak je šarena tjestenina sa zdravom brokulom, sve zapečeno s malo špekeca, vrhnja i parmezana za miris i pojačanje :)


recept 
  • 1 brokula 
  • oko 350 gr šarene tjestenine (penne ili fusille)
  • komadić špeka
  • ulje
  • sol 
  • šareni papar
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • malo parmezana

U slanoj vodi skuhamo tjesteninu (al dente). Odmah ju ocijedimo. 
Brokulu istrgamo na cvjetove, ubacimo u kipuću slanu vodu i kratko prokuhamo (1-2 minute), zatim ocijedimo.
Špek narežemo na kockice i popržimo na malo ulja.
U vatrostalnu posudu stavimo poprženi špek s uljem i kuhanu tjesteninu.
Posolimo, poparimo i promiješamo.
Po vrhu rasporedimo cvjetove blanširane brokule.
Sve prelijemo s izmiješanim vrhnjem, jajem i parmezanom. 
Zapečemo u pećnici dok se preljev ne zgusne i blago porumeni.
Poslužimo toplo.





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar