14. veljače 2012.

Tikvice s mozzarellom u umaku od paradajza




Delikatnu mozzarellu omotala sam nježnim ogrtačem od grilanih tikvica i sve spojila s malo pikantnijim umakom. Tikvice na ovaj način idealno su predjelo, ali mogu biti i glavno jelo, pogotovo ljeti!


recept

za tikvice

Tikvice tanko narezati po duljini, staviti na grill, kad se ispeku omotati ih oko komadića mozzarelle koju je dovoljno samo malo posoliti i pokapati maslinovim uljem ili putrom.

za umak

Na mješavini putra i suncokretovog ulja prodinstati na sitne kockice narezanu mrkvicu.
Dodati friške oguljene paradajze narezane na kockice (ili pelate iz konzerve), malo soli, papra i po ukusu mljevenog chillia. Pustiti nek se sve lagano krčka na tihoj vatri.
Umak je gotov čim mrkvica omekša.
Servirati pokraj tikvica. 



I mali savjet za kraj: ako pažljivo gulite paradajz možete imati finu ružicu za ukras. Malo retro, ali ljubav je u pitanju :))



cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar