17. veljače 2012.

Šnicli od kelja


Šnicli ne moraju biti samo od mesa ;) 
Ovi povrtni jako su ukusni i vrlo jednostavni za pripremu, čas posla i imamo odličan ručak i bez mesa! 
Mogu se raditi od raznog povrća npr.blitve, kelja ili špinata. 
Danas preporučam šnicle od kelja, s pire krumpirom i salatom po izboru.


šnicli od kelja
  • 1 mala glavica kelja (ili pola veće)
  • 1 jaje
  • 200 - 250 gr tvrdog sira (gaude i sl.)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • prezle 
  • ulje za prženje
  • + nekoliko kuhanih krumpira za pire

Kelj očistimo, operemo i kratko blanširamo tako da listove kelja ubacimo u cjediljku, prelijemo kipućom vodom i odmah zatim mlazom ledene vode. 
Dobro ocijedimo, posušimo papirom i izrežemo na sitno.

U zdjelu stavimo narezani kelj, jaje, sitno sjeckani češnjak i žlicu ulja. 

Posolimo i popaprimo, naribamo sir i sve promiješamo. 
Zatim dodamo onoliko prezli da se sve fino poveže.
Oblikujemo šnicle i uvaljamo ih u prezle. 

U dubljoj tavi ugrijemo ulje kao za pohanje, stavimo šnicle na vruće ulje, zatim smanjimo vatru na lagano i pohamo s obje strane dok ne dobiju finu bojicu.

Vadimo ih iz ulja na upijajući papir.
Serviramo s pire krumpirom i salatom (zelena, paradajz i sl. )





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar