Šnicli od kelja


Šnicli ne moraju biti samo od mesa;) 
Mogu se napraviti od raznog povrća, kao npr.blitve, kelja ili špinata.
Danas preporučam šnicle od kelja, s pire krumpirom i salatom po izboru.
Jako su ukusni i vrlo jednostavni za pripremu, čas posla i imamo odličan ručak i bez mesa! 


šnicli od kelja
  • 1 manja glavica kelja
  • 2 šnite bijelog kruha namočene u malo mlijeka
  • 1 jaje
  •  oko 150 gr tvrdog sira (gaude i sl.)
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • prezle 
+ za prilog: pire krumpir

Glavicu kelja očistiti od vanjskih listova, prerezati na 4 dijela i odstraniti korijen.
Listove kelja oprati i prokuhati u slanoj vodi oko 5 minuta.  
Ocijediti, dobro ih posušiti s papirom, te na dasci narezati na srednje sitno.

U zdjelu staviti narezani kelj, ocijeđeni kruh, jaje, sitno sjeckani češnjak i maslinovo ulje. 
Dodati sol, papar i naribani sir, te sve rukom izmiješati. 
Prema potebi dodati malo prezli da se sve bolje poveže u kompaktnu smjesu. 
Oblikovati šnicle, te ih uvaljati u prezle. 

U dubljoj tavi ugrijati ulje kao za pohanje, staviti šnicle na vruće ulje, zatim smanjiti vatru na lagano i pohati s obje strane dok ne dobiju finu bojicu.

Vaditi ih iz ulja na upijajući papir.
Servirati s pire krumpirom i salatom (zelena, paradajz i sl.). 




cookandplay

Primjedbe