17. veljače 2012.

Piletina u saftu s domaćim noklicama



za pileći saft

Pripremiti pileća prsa koja izrezati na manje komade.
Na masti na laganoj vatri zažutiti dva manja sitno narezana luka.
Dodati piletinu i pržiti miješajući dok meso ne pobijeli i zadobije malo boje od prženja.
Posoliti i popapriti.
Zatim pobrašniti i par puta promiješati, dodati malo mljevene crvene paprike, jednom promiješati i odmah uliti oko 100 ml bijelog vina.
Čim vino ishlapi uliti vode da dobro prekrije meso.
Ubaciti pola friške paprike radi finijeg mirisa (na kraju ju izvaditi iz jela).
Možemo dodati i žlicu ajvara.
Dinstati poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša (oko 20-25 minuta).
Pred kraj kuhanja dodati malo soka ili koncentrata paradajza.
U međuvremenu napraviti noklice.

za noklice

U zdjelici vilicom pomiješati 1 jaje sa 3 žlice glatkog brašna i prstohvatom soli.
Dodati par kapi ulja, 1 žlicu hladne vode, te sve dobro promiješati dok ne dobijemo srednje gustu glatku smjesu bez grudica. Ako je potebno umiješati još malo brašna.
Zatim žličicom uzimati po mali dio smjese i ukuhavati noklice u kipuću slanu vodu.
Kuhane su za minutu, odnosno čim se dignu na površinu vode.
Odmah ih ocijediti i dodati u skuhani pileći saft.
Noklice možemo ukuhati i direktno u saft.

Po želji možemo prije serviranja umiješati i malo kiselog vrhnja.
Uz ovo jelo odlično paše zelena salata ili kiseli krastavci.
Dobar tek!





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar