15. veljače 2012.

Pitta coi pomodori



Premda ova pitta na prvi pogled podsjeća na pizzu, ipak se pomalo razlikuje. 
Razliku ćete najbolje vidjeti u receptu i kad ju probate :)

recept 

tijesto
  •  250 gr brašna
  •  1/2 vrećice suhe germe
  •  1/2 žličice šećera
  •  malo soli 
  •  2 žlice maslinovog ulja
  •  oko 150 ml tople vode

Pomiješamo brašno, suhu germu, šećer i sol.
Dodamo ulje i pomalo vode te lagano umijesimo glatko tijesto.
Pokrijemo i ostavimo na toplom nek' se diže oko 1 sat.
Tijesto zatim premijesimo i oblikujemo valjak.
Prebacimo na namašteni lim za pečenje i formiramo oblik vijenca.
Zatim rukama razvučemo u tanki sloj.
Zapečemo kratko (oko 8-10 min) u pećnici zagrijanoj na 200 C.
Izvadimo tijesto iz pećnice i gore rasporedimo prethodno pripremljeni nadjev.


nadjev
  •  1/2 sitno narezanog luka
  •  maslinovo ulje
  •  3 oguljena paradajza
  •  malo soli
  •  1 žličica meda
  •  masline
  •  oko 100 gr kozjeg sira 
  •  malo papra

Na maslinovom ulju popržimo luk, dodamo paradajz na kockice, sol i med, te sve kratko prodinstamo.
Taj nadjev rasporedimo na već skoro pečeno tijesto.
Po vrhu poredamo šnitice sira i narezane masline.
Ponovo stavimo u pećnicu i pečemo dok se sir ne otopi.
Na kraju posipamo paprom.
Možemo dodati i origana ili svježeg bosiljka.







cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar