15. veljače 2012.

Pitta coi pomodori



Premda ova pitta na prvi pogled podsjeća na pizzu, ipak se pomalo razlikuju. 
Razliku ćete najbolje vidjeti u receptu i kad ju probate :)


tijesto
  •  250 gr brašna
  •  1/2 vrećice suhe germe
  •  1/2 žličice šećera
  •  malo soli 
  •  2 žlice maslinovog ulja
  •  oko 150 ml tople vode

Pomiješati brašno, suhu germu, šećer i sol.
Dodati ulje i pomalo vode te lagano umijesiti glatko tijesto.
Pokriti i ostaviti na toplom mjestu nek' se diže oko 45 min.
Tijesto zatim premijesiti i oblikovati valjak.
Prebaciti na namašteni plitki lim za pečenje i krajeve valjka spojiti u oblik vijenca.
Zatim ga rukama razvući u tanki sloj.
Zapeći kratko (oko 8-10 min) u pećnici zagrijanoj na 200 C.
Izvaditi tijesto iz pećnice i gore rasporediti prethodno pripremljeni nadjev.


nadjev
  •  1/2 sitno narezanog luka
  •  maslinovo ulje
  •  3 oguljena paradajza
  •  malo soli
  •  1 žličica meda
  •  masline
  •  oko 100 gr kozjeg sira 
  •  malo papra

Na maslinovom ulju popržiti luk, dodati paradajz na kockice, sol i med, te sve kratko prodinstati.
Taj nadjev rasporediti na već skoro pečeno tijesto.
Po vrhu poredati šnitice sira i narezane masline.
Ponovo staviti u pećnicu i peći dok se sir ne otopi.
Na kraju posipati malo papra.
Možemo dodati i origana ili svježeg bosiljka.







cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar