13. veljače 2012.

Kruška u čokoladi



Kruška kuhana u limunovom i narančinom soku, medu, klinčićima, vaniliji...
Mirisna i sočna, prelivena čokoladom...mmmm...
Obavezno probajte, garantiram užitak! :)

recept
(za dvije porcije)

  •  2 velike i tvrde kruške
  •  sok od 1 limuna i 1 naranče
  •  3 klinčića
  •  1 vanilin šećer
  •  1-2 žlice meda 
  •  voda

Kruške oguliti, pazeći da peteljka ostane cijela.
Skuhati kruške u vodi u koju dodati limunov i narančin sok, klinčiće, vanili šećer i med.
Vode staviti toliko da zajedno sa sokom od limuna i naranče prekrije kruške.
Kuhati oko 10-15 minuta na laganoj vatri, kruške ne smiju premekaniti.
Izvaditi kruške iz tekućine i ostaviti ih na sobnoj temperaturi da se malo prohlade.
Za to vrijeme napraviti preljev od čokolade:
  •  7 dkg čokolade
  •  1 žlica šećera
  •  5 dkg putra
U posudici nad parom otopiti čokoladu sa šećerom, te umiješati putar.
Preliti preko krušaka.
Poslužiti odmah.





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar