13. veljače 2012.

Kesten šnite / Chestnut Slices





Svako godišnje doba ima svojih čari, a jesen ima - kestene!
I kakva bi to jesen bila bez bar jednog kesten pirea, kolača, rolade, torte...
Naravno, ako volite kestene. Zar uopće ima nekog tko ih ne voli?!?
Ako ipak nekim čudom spadate u ovu drugu grupu, sad znate kome ih možete proslijediti :)

biskvit
  • 4 jaja
  • 4 pune žlice šećera 
  • 3 žlice kakaa
  • po 1 žlica mlijeka i ulja 
  • 3 žlice oštrog brašna
  • pola žličice praška za pecivo

Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta, zatim umiješati kakao, mlijeko i ulje.
Brašno pomiješati s praškom za pecivo i umiješati u smjesu od jaja.
Smjesu rasporediti u dva namaštena i pobrašnjena kalupa za kruh (možemo koristiti i jedan obični četvrtasti kalup za kolače).
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C, peći oko 15 min.
Pečene biskvite ohladiti.

krema
  • 400 gr pirea od kestena
  • 100 gr omekšanog putra
  • 70 gr šećera u prahu
  • 3 žlice ruma
  • oko 50 - 80 ml mlijeka 
  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag
ostalo
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • malo čokolade za dekoraciju

Omekšani putar pomiješati sa šećerom u prahu, dodati rum i pire od kestena i sve dobro izmiješati.
Uliti po malo mlijeka miješajući dok ne dobijemo glatku ali vrlo kompaktnu smjesu.
100 ml slatkog vrhnja istući u šlag te umiješati u smjesu od kestena.
Dobivenom kremom premazati ohlađene biskvite.
300 ml slatkog vrhnja istući u šlag koji premazati preko kreme.
Ukrasiti s malo otopljene čokolade.
Kolač dobro ohladiti u frižideru.




cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar