15. veljače 2012.

Kruh s cimetom



Ovaj slatki i mirišljavi kruh s cimetom i karameliziranim šećerom može biti
odličan doručak ili možda večera, ipak s naglaskom na vrlo ranu večeru ;) 


za tijesto
  • 380 gr brašna
  • 30 g šećera
  • vrećica suhe germe
  • pola zličice soli
  • 60 gr putra
  • 80 ml mlijeka
  • 60 ml vode
  • 1 žličica extrakta vanilije
  • 2 jaja

za filu
  • 60 gr putra
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 žličice cimeta
  • pola žličice muškatnog oraščića

Za tijesto prvo pomiješati brašno, šećer, sol i germu.
Otopiti putar u mlijeku, te dodati vodu i vaniliju. Ostaviti da se malo prohladi te umiješati u brašno.
Dodati jaja i umijesiti glatko tijesto.
Premazati uljem i ostaviti pokriveno nek se diže na toplom mjestu.
Zatim razvaljati u pravokutnik, debljine oko 0,5 cm.
Za filu otopiti putar, pustiti nek malo pobrauni, i premazati po tijestu.
Posipati mješavinom šećera u prahu, cimeta i muškatnog oraščića.
Rezati tijesto na 6 jednakih traka i posložiti jednu na drugu.
Zatim dobivenu traku rezati na 6 jednakih pravokutnih komada (jastučića).
Sad te pravokutnike složiti jedan do drugoga u uski dugački kalup, kao na donjoj slici,
i pustiti nek se diže još oko pola sata.
Ugrijati pećnicu na 180 C. Peći oko 30-40 min.







adaptirano prema ovom receptu

cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar