15. veljače 2012.

Kolač s kruškama i cimetom



Kad se u kolaču sljube kruške, cimet, limun i vanilija, kakav je to divan miris i okus... mmmm:)
Također, ovaj kolač je vrlo jednostavno pripremiti, što mu svakako daje još jedan plus.


biskvit
  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera (čaša od 200 ml)
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 vanil šećer
  • malo limunove korice
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
ostalo
  • 2 - 3 veće kruške
  • cimet + vanilin šećer
  • štaub šećer i po želji bademi za ukras

Kruške oguliti, narezati na kocke, posipati ih cimetom i vanili šećerom.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati redom ostale sastojke za biskvit, na kraju umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu izliti u namašteni i pobrašnjeni manji kalup (16x28 cm).
Po vrhu rasporediti pripremljene kruške.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C i peći oko 30-35 minuta.
Pečeni kolač posipati štaub šećerom i po želji ukrasiti oguljenim bademima.






cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar