26. svibnja 2012.

Juha od kopra


Odlična juha od aromatičnog i zdravog kopra. Brzo gotova i vrlo povoljna, potrebno nam je samo svežnjić kopra i još nekoliko sastojaka kojih sigurno uvijek imamo doma.

  • 1 manji svežanj kopra, sitno narezati
  • malo masti (ili putra i ulja)
  • 1/2 manje glavice luka, sitno narezati
  • 1 vrhom puna žlica brašna
  • sol 
  • 300 ml mlijeka 
  • oko 400 ml vode

Na malo masti (ili putra i ulja) popržiti luk, dodati brašno, kratko popržiti miješajući, pazeći da brašno ne potamni.
Dodati narezani kopar, odmah uliti mlijeko i vodu, posoliti (po želji možemo dodati i malo vegete natur), promiješati i na laganoj vatri kratko prokuhati.
Servirati s kockicama preprženog kruha.





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar