13. veljače 2012.

Frozen dessert na kakao podlozi


Ledeni deserti s jogurtom prava su ljetna poslastica. Odlično se slažu s voćem, ali i s čokoladom!
Za današnji recept napravila sam podlogu od kakao biskvita, na koju sam stavila ledenu kremu s dodatkom borovnica i na kraju ukrasila s otopljenom čokoladom.

Frozen dessert na kakao podlozi

krema
  •  500 gr čvrstog jogurta
  •  120 gr šećera u prahu
  •  200 ml slatkog vrhnja
  •  1 mala mjerica borovnica
Pomiješati jogurt sa šećerom.
Vrhnje istući u čvrsti šlag i umiješati u jogurt.
U dobivenu kremu lagano umiješati cijele borovnice.
Kremu rasporediti u male kalupe s poklopcem i zamrznuti

tips&tricks:
Za kalupe sam koristila plastične posudice od feta sira. Posudice obložimo prozirnom folijom, stavimo kremu, poklopimo i zamrznemo.
Krema ne smije biti previše smrznuta. Okvirno vrijeme zamrzavanja je 1,5-2 h.

podloga (biskvit)
  • 2 jaja  
  • 2 žlice šećera 
  • 1 žlica putra 
  • 1 žlica kakaa 
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 žličice pecilnog praška 
  • malo ruma ili voćnog soka 
Od bjelanjaka i šećera istući čvrsti snijeg.
U žumanjke dodati otopljeni putar i kakao, te dobro promiješati.
Zatim umiješati brašno s pecilnim praškom i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Smjesu tanko razvući u kalupu i ispeći na 180 C oko 10 minuta.
Pečeni biskvit malo poškropiti s rumom ili voćnim sokom.
Kad se biskvit ohladio izrezati ga na komade veličine kalupa u kojima smo zamrznuli kreme.

serviranje 
Na pripremljene podloge od biskvita preokrenuti ledenu kremu.
Ukrasiti otopljenom čokoladom.







cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar