25. ožujka 2019.

Mak kocke / Poppyseed cake




Moj stari dobri recept za najfinije i najsočnije kocke od maka s pekmezom i čokoladom!

mjera = čaša od 2 dcl
  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera
  • naribana korica limuna
  • 1 čaša brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 čaša mlijeka
  • 3/4 čaše ulja
  • 2 žlice ruma
  • 1 žličica cimeta
  • 2 čaše mljevenog maka (1 pakiranje od 200 gr)
za premaz - pekmez od višnji ili marelica
za čokoladnu glazuru - 100 gr čokolade, 80 gr putra, par žlica mlijeka

Jaja sa šećerom umutiti pjenasto.
Dodati naribanu koricu limuna, prosijano brašno s praškom za pecivo i sve dobro izmiješati da smjesa bude glatka i bez grudica.
Umiješati mlijeko, ulje i rum.
Na kraju umiješati cimet i mak.
Smjesu izliti u namašteni i pobrašnjeni kalup za kolače srednje veličine.
Staviti u vruću pećnicu na 180 C i peći oko 30 minuta.

Pekmez malo ugrijati i premazati topli kolač.
Kad se prohladi preliti čokoladnom glazurom.




cookandplay

Broj komentara: 8:

  1. Predivan kolač! Taj sloj od pekmeza ga sigurno pravi još sočnijim. Njam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja, može i bez pekmeza ali s njim je još bolji:)

      Izbriši
  2. Hey very nice blog!

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepe kocke, volim mak ali ne u većoj količini.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav sa toplog Kvarnera.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogo, pozdrav i tebi iz vrućeg Zagreba:)

      Izbriši