4. svibnja 2013.

Čoko-Koko u prirodi




Ovaj moj Koko nije bio s duhovima, niti u Parizu, ali je bio u prirodi. 
Uživali smo zajedno, uz višnje i šlag... naše je druženje bio vrhunski slatki doživljaj!  
Koka više nema, ali zabilježili smo neke naše trenutke...






Koko se može uvijek vratiti, evo recepta kako ga dozvati! :)

Čoko-Koko (LCHF, bez brašna i šećera)

biskvit
  • 60 gr mljevenih lješnjaka 
  • 80 gr kokosovog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1/ 2 žlice praška za pecivo 
  • oko 4 žličice stevije u prahu *
  • 120 gr putra
  • 4 jaja
  • 3 žlice punomasnog kiselog vrhnja 30 % m.m.
  • 50 ml vode 

serviranje
  • višnje iz kompota
  • slatko vrhnje za šlag

Pomiješati mljevene lješnjake, kokosovo brašno, kakao, prašak za pecivo i steviju u prahu.
Otopiti putar i prohladiti na mlaku temperaturu.
Uključiti pećnicu na temp.180 C.
Umutiti jaja pjenasto, umiješati putar, vrhnje i vodu. U tu smjesu umiješati "brašno" od gore navedenih suhih sastojaka. 
Manji kalup (15x26 cm) premazati s malo putra i posipati s malo kakaa.
Smjesu prebaciti u kalup i ispeći u zagrijanoj pećnici na 180 C.
Ohlađeni kolač servirati s višnjama iz kompota i šlagom.



*  Na tržištu postoje više vrsta stevija, ovisno o koncentraciji slatkoće doziranje nije kod svih jednako, prilagodite količinu prema uputi na pakiranju.
Ukoliko niste na LCHF prehrani, umjesto stevije dodajte oko 150 gr šećera kojeg umiksajte s jajima.





cookandplay

Broj komentara: 16:

  1. Sada bih rado dozvala Koka,divan mi je kolač,a vama je bilo super u prirodi:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolač mi se jako sviđa, a onaj prijedlog za serviranje preskačem zbog višnji. Nakon napornog bicikliranja se trebalo okrijepiti nečim slatkim, a tvoj Koko je odličan odabir.

    OdgovoriIzbriši
  3. Cini se veoma divan spoj; biljezim recept - svidja mi se upotreba stevije tj, nizak sadrzaj UH.

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha! Jesi vidjela fotke na prirodnoj svjetlosti? :D Odlične su, baš kao i kolač. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je Koko,morat ću ga i ja upoznati ovih dana;)!

    OdgovoriIzbriši
  6. Djeluje jako fino i smočno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Izvrstan kolač ! Sviđa mi se što si koristila steviju, a sviđa mi se i kako si ga servirala, izgleda baš krasno i ukusno !

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala svima na lijepim komentarima!
    Želim vam čim prije da upoznate mog Koka :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo ću čarapirati. Super recept bez brašna i šećera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno isprobaj, dapače! I uživaj :)

      Izbriši
  10. A koliko dugo se peče kolač? Sad sam ga stavila peči i skužim da ne piše koliko dugo.Nisam neki maher od kolača pa se bojim da mi neće uspjeti:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon 20 minuta provjeriš čačkalicom da li je pečen, ako nije produžiš još oko 10-tak minuta. Nadam se da je uspio :)

      Izbriši
  11. i smije li se lješnjak zamijeniti orasima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smije, ali će biti malo drugačiji okus.

      Izbriši
    2. Ipak je uspio,;)))hvala na receptu, mislim da ću ga još puno puta raditi:)
      pozdrav,
      Ana

      Izbriši
    3. Super, baš mi je drago da ti se kolač svidio. Hvala ti na javljanju. pozdrav :)

      Izbriši