Čoko-Koko u prirodi



Ovaj moj Koko nije bio s duhovima, niti u Parizu, ali bio je u prirodi. 
Uživali smo zajedno, te uz višnje i šlag naše je druženje bio vrhunski doživljaj!  
Koka sada više nema, ali zabilježili smo neke naše slatke trenutke...






Koko se može uvijek vratiti, evo recepta kako ga dozvati!:)

Čoko-Koko (LCHF, bez brašna i šećera)

biskvit
  • 60 gr mljevenih lješnjaka 
  • 80 gr kokosa
  • 3 žlice kakaa
  • 1/2 žlice praška za pecivo 
  • oko 4 žličice stevije u prahu *
  • 120 gr otopljenog putra
  • 4 jaja
  • 3 žlice punomasnog kiselog vrhnja 30 % m.m.
  • 50 ml vode 
serviranje
  • slatko vrhnje za šlag
  • višnje iz kompota (po želji)

Pomiješati mljevene lješnjake, kokos, kakao, prašak za pecivo i steviju u prahu.
Otopiti putar i prohladiti na mlaku temperaturu.
Uključiti pećnicu na temp.180 C.
Umutiti jaja pjenasto, umiješati putar, vrhnje i vodu. U tu smjesu umiješati "brašno" od gore navedenih suhih sastojaka. 
Manji kalup (15x26 cm) premazati s malo putra i posipati s malo kakaa.
Smjesu prebaciti u kalup i ispeći u zagrijanoj pećnici na 180 C.
Ohlađeni kolač servirati sa šlagom i po želji višnjama iz kompota.

*  Na tržištu postoje više vrsta stevija, ovisno o koncentraciji slatkoće doziranje nije kod svih jednako, prilagodite količinu prema uputi na pakiranju. Ekvivalent šećera je oko 150 gr.





cookandplay

Primjedbe

  1. Sada bih rado dozvala Koka,divan mi je kolač,a vama je bilo super u prirodi:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolač mi se jako sviđa, a onaj prijedlog za serviranje preskačem zbog višnji. Nakon napornog bicikliranja se trebalo okrijepiti nečim slatkim, a tvoj Koko je odličan odabir.

    OdgovoriIzbriši
  3. Cini se veoma divan spoj; biljezim recept - svidja mi se upotreba stevije tj, nizak sadrzaj UH.

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha! Jesi vidjela fotke na prirodnoj svjetlosti? :D Odlične su, baš kao i kolač. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je Koko,morat ću ga i ja upoznati ovih dana;)!

    OdgovoriIzbriši
  6. Djeluje jako fino i smočno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Izvrstan kolač ! Sviđa mi se što si koristila steviju, a sviđa mi se i kako si ga servirala, izgleda baš krasno i ukusno !

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala svima na lijepim komentarima!
    Želim vam čim prije da upoznate mog Koka :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo ću čarapirati. Super recept bez brašna i šećera :)

    OdgovoriIzbriši
  10. A koliko dugo se peče kolač? Sad sam ga stavila peči i skužim da ne piše koliko dugo.Nisam neki maher od kolača pa se bojim da mi neće uspjeti:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon 20 minuta provjeriš čačkalicom da li je pečen, ako nije produžiš još oko 10-tak minuta. Nadam se da je uspio :)

      Izbriši
  11. i smije li se lješnjak zamijeniti orasima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smije, ali će biti malo drugačiji okus.

      Izbriši
    2. Ipak je uspio,;)))hvala na receptu, mislim da ću ga još puno puta raditi:)
      pozdrav,
      Ana

      Izbriši
    3. Super, baš mi je drago da ti se kolač svidio. Hvala ti na javljanju. pozdrav :)

      Izbriši

Objavi komentar