2. svibnja 2012.

Pita s brokulom i kobasicama / Broccoli and Sausage Pie

 


Za brokulu svi znamo koliko je zdrava i savršena za svaku vrstu prehrane. Od nje se najčešće pripremaju juhe ili jednostavni prilozi. Malo za promjenu odlučila sam ju dodati u pitu, te pojačati s kobasicama. Mogu reći odlično se uklopila! :)

tijesto
  •  200 gr pšeničnog brašna
  •  50 gr integralnog brašna
  •  130 gr putra narezanog na listiće
  •  1 žličica soli
  •  malo papra
  •  1 jaje
  •  2 - 3 žlice hladnog kiselog vrhnja

Umijesimo prhko tijesto tako da u veću posudu istresemo oba brašna,
dodamo na listiće narezani putar kojeg prstima utrljamo u brašno.
Zatim dodamo sve ostale sastojke te brzo i lagano umijesimo tijesto.
Oblikujemo kuglu, omotamo prozirnom folijom i ostavimo pola sata u frižideru.

nadjev
  •  1 brokula
  •  2 kobasice za kuhanje
  •  250 gr skute ili posnog sira
  •  1 čašica kiselog vrhnja (180 gr)
  •  100 ml slatkog vrhnja
  •  2 jaja
  •  2 žlice kukuruznog brašna
  •  parmezan, sol, papar

Kobasice kratko prokuhamo u vodi.
Brokulu operemo i razdvojimo na cvjetove koje blanširamo 1 minutu u kipućoj vodi.
Pomiješamo skutu, oba vrhnja i jaja.
Dodamo kukuruzno brašno, malo parmezana i sve izmiješamo.
Kobasice narežemo na kolutove i umiješamo u nadjev.
Posolimo i popaprimo prema okusu.

Tijesto razvaljamo nešto malo šire od veličine okruglog kalupa promjera cca 28 cm.
Prebacimo tijesto u namašteni kalup.
Prvo pečemo samo tijesto oko 7 minuta u zagrijanoj pećnici na 190 C.
Zatim na tijesto stavimo pripremljeni nadjev u koji utisnemo blanširane cvjetove brokule,
te dovršimo pečenje pite na 180 C, još oko 25-30 minuta.
Pečenu pitu posipamo parmezanom.



Savjet plus:
Integralno brašno možete zamijeniti sa pšeničnim, u tom slučaju samo malo smanjite količinu putra ili vrhnja.



cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar