15. veljače 2012.

Bijela juha



Ukusna krem juha od mlijeka i luka, vrlo izdašna i zdrava!
Za ovu juhu pirja se poprilična količina luka duže vrijeme na vrlo laganoj vatri. Nakon kuhanja neće se osjetiti njegov jak okus, niti će uzrokovati tegobe jer mlijeko i kruh koji se dodaju neutraliziraju jačinu luka, odlično balansiraju okuse, te daju ovoj juhi finu kremastu teksturu.

recept
  • 3 glavice luka
  • 30 gr masti + malo vode za pirjanje
  • 3/4 l mlijeka
  • 1/2 l vode
  • 1 šnita kruha
  • sol
  • papar
  • navrh noža muškatnog oraščića

Sitno nasjeckati luk i pirjati ga na masti s malo vode na laganoj vatri 1 sat.
Za to vrijeme luk ne smije požutjeti, povremeno dodavati još po malo vode kad ishlapi.
Nakon pirjanja uliti mlijeko i vodu, te dodati kruh.
Lagano kuhati još oko 15-20 min., potom protisnuti, začiniti sa solju, paprom i muškatnim oaščićem i vratiti na vatru da samo jednom prokuha.






cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar