8. studenoga 2016.

Chia puding s bananom



Danas malo zdravlja iz staklenke!:) Jedan neobičan puding, od energetski snažnih i zdravih chia sjemenki, uz dodatak banana i badema, koji također doprinose svojim finim i hranjivim svojstvima.

Šećer nisam stavljala, za moj ukus banana i suhe smokve daju dovoljno slatkoće, ali ko voli slađe može dodati malo meda ili nekog drugog sladila.



Ovaj puding je idealno jelo za doručak, u kojem možemo uživati doma ili pod pauzom na poslu. Osim za doručak možemo ga poslužiti i kao desert. Dobro za svakoga a posebno za one koji su na gluten-free prehrani.

recept

l smjesa 
  • 1 čaša (200 ml) sojinog ili bademovog mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4 žlice chia sjemenki 
U zdjelici pomiješati gore navedene sastojke, povremeno promiješati, zatim staviti u staklenku i poklopiti.

ll smjesa 
  • 2 suhe smokve, sitno narezati
  • 1 banana
  • 1 žličica kakaa
  • 1/2 čaše sojinog ili bademovog mlijeka 
  • 3 žličice chia sjemenki
  • malo grubo mljevenih ili sitno narezanih badema

U blenderu smiksati bananu, kakao, narezane suhe smokve i mlijeko. Dobivenu smjesu prebaciti u drugu staklenku, dodati chia sjemenke, dobro izmiješati i poklopiti.
/ako radimo bez blendera postupak je slijedeći: bananu u zdjeli zgnječiti s vilicom, dodati kakao i chia sjemenke i promiješati, dodati suhe smokve i mlijeko, sve dobro izmiješati i staviti u drugu staklenku/

Obje staklenke staviti na hlađenje u frižider preko noći.
Ujutro ili prije konzumiranja u ll smjesu umiješati grubo mljevene bademe.

serviranje 
U čašu (ili u staklenku ako nosite za van) naizmjenično stavljati po dio od svake smjese.
Izmedju slojeva ili samo na vrh staviti još malo narezane banane.




* Napomena za one koji su na bezglutenskoj prehrani: koristite samo domaće suhe smokve, jer one kupovne često znaju biti posipane s brašnom.





cookandplay

2 komentara:

  1. Lijepo, ovo je baš za mene, jučer ujutro sam samo bananu i med. Već sam htio reći kako za mene bez mlijeka a onda vidim da ga nema, bademovo "mlijeko" koristim. A kesteni, pogotovo maruni uvijek, a one kus kus sa keljom izgledaju mi praktične za put. (Glutena se za sada ne bojim ali imam ga u tanjuru puno rjeđe).

    OdgovoriIzbriši
  2. Izvrsno i biti će mi baš za doručak, jako mi se sviđa ova kombinacija chia sjemenki, banana i badema !

    OdgovoriIzbriši