Lisnato s porilukom


Kao što sam već prije pisala o poriluku, nastojim ga ubaciti u razne druge kombinacije umjesto klasičnog čušpajza. Ovaj put je to bio spoj s kozjim sirom, naravno i malo špeka, sve upakirano u lisnato tijesto. Uglavnom, sve se vidi na slikama i u receptu, a okus je fantastičan, čak i onima koji nisu ljubitelji poriluka:) 

Recept za 6 većih trokuta:

  • 275 gr svježeg lisnatog tijesta 
  • 1 poriluk
  • pola žlice masti
  • 100 gr špeka hamburgera  
  • malo začina po ukusu (vegeta natur ili sl.)
  • sol i papar 
  • malo kozjeg sira (nije obavezno ali je finije)
  • 1 žumanjak za premaz
  • sezamove sjemenke za posip

Poriluk očistiti od vanjskih listova i odstraniti onaj jako tamni dio, ostatak narezati na kolutove i dobro oprati. 

Na malo masti popržiti špek izrezan na sitne kockice, zatim dodati poriluk i sve zacine i dinstati uz miješanje dok poriluk ne omekša. 

Tijesto izrezati na 6 jednakih četverokuta. 

Na sredinu svakog četverokuta staviti dio smjese od poriluka, gore izmrviti malo kozjeg sira, te preklopiti tijesto u trokut. Pritisnuti krajeve. 

Prebaciti trokute na plitki pleh obložen papirom. 

Premazati ih umućenim žumanjkom i posipati sezamom.

Peći u vrućoj pećnici na 200 C oko 20 minuta, tj.dok fino ne porumene. 




cookandplay

Komentari