Recept za 6 većih trokuta:
- 275 gr svježeg lisnatog tijesta
- 1 poriluk
- pola žlice masti
- 100 gr špeka hamburgera
- malo začina po ukusu (vegeta natur ili sl.)
- sol i papar
- malo kozjeg sira (nije obavezno ali je finije)
- 1 žumanjak za premaz
- sezamove sjemenke za posip
Poriluk očistiti od vanjskih listova i odstraniti onaj jako tamni dio, ostatak narezati na kolutove i dobro oprati.
Na malo masti popržiti špek izrezan na sitne kockice, zatim dodati poriluk i sve zacine i dinstati uz miješanje dok poriluk ne omekša.
Tijesto izrezati na 6 jednakih četverokuta.
Na sredinu svakog četverokuta staviti dio smjese od poriluka, gore izmrviti malo kozjeg sira, te preklopiti tijesto u trokut. Pritisnuti krajeve.
Prebaciti trokute na plitki pleh obložen papirom.
Premazati ih umućenim žumanjkom i posipati sezamom.
Peći u vrućoj pećnici na 200 C oko 20 minuta, tj.dok fino ne porumene.
cookandplay
Nema komentara:
Objavi komentar