Mozart kocke


Za sve ljubitelje oraha (a to sam i ja) danas jedna sonata od oraha s vanilija puding kremom. Ovi kolači, osim što su fini i sočni, prilično su izdašni, od ovog recepta dobijemo stvarno dosta ovakvih kocki. Vrlo su jednostavni ali pašu za svaku priliku, svakodnevnu ili svečaniju. Kako god, jako su ukusni!

biskvit 

  • 5 jaja
  • 150 gr šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 200 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • 200 gr mljevenih oraha

Jaja umutiti sa šećerom. 

Uliti mlijeko i ulje i promiješati. 

Dodati prstohvat soli i umiješati brašno s praškom za pecivo.  

Umiješati mljevene orahe. 

Plitki pleh od pećnice obložiti masnim papirom. 

Gore izliti smjesu, poravnati i staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C.

Peći oko 20 minuta. Biskvit ohladiti. 

krema 

  • 500 ml mlijeka
  • 1 prašak za puding od vanilije 
  • 1 žlica gustina  
  • 3 žlice šećera 
  • 2 vanili šećera
  • 150 gr putra sobne temperature
  • 3 vrhom pune žlice šećera u prahu 
za posipanje
  • malo mljevenih oraha

Staviti kuhati oko 350 ml mlijeka. Preostalo mlijeko uliti u šalicu, dodati prašak za puding, gustin, šećer, vanili šećere i dobro promiješati da nema grudica. To uliti u zakuhano mlijeko i na laganoj vatri miješati par minuta da se puding skuha. 

Preliti puding na plitki tanjur i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da se ohladi. 

Putar sobne temperature miksati sa šećerom u prahu dok ne bude pjenasto. 

U putar dodavati malo po malo ohlađenog pudinga miksajući dok ne dobijemo finu kremu. 

Ohlađenom biskvitu obrezati krajeve, zatim ga podijeliti na pola (ne kao za tortu nego samo prerezati po sredini na dva jednaka dijela).

Slagati: biskvit, malo više od pola količine kreme, biskvit i ostatak kreme. 

Na kraju kolač posipati mljevenim orasima. 

Dobro ohladiti i rezati na kocke. 

Po želji može se dodatno ukrasiti polovicama jezgre oraha na sredini svake kocke. 


 


cookandplay

Komentari