Šubarice / Russian Hats



Šubarice ili tzv.ruske kape, prekrasni su i prefini mekani kolačići koji se tope u ustima. Rade se u obliku malih kakao tortica, filanih bijelom kremom i obloženih u kokos i čokoladu. Jednostavno savršene!

za biskvit:  4 jaja, 10 žlica šećera, 6 žlica vode, 2 žlice ulja, 10 žlica brašna, 4 žlice kakaa, 1 prašak za pecivo
Pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Jaja i šećer umutiti pjenasto, zatim miksajući postupno dodavati žlicu po žlicu vode i ulje, te na kraju umiješati brašno s kakaom i praškom.
Smjesu izliti na namašteni i pobrašnjeni lim za pečenje.
Peći na 180 C oko 15-20 min.

za kremu: 500 ml mlijeka, 2 žlice brašna, 3 žlice gustina, 5 žlica šećera, 1 vanili šećer, 150 gr putra sobne temperature
Od ukupne količine mlijeka odvojiti oko 150 ml u koje dobro umiješati brašno, gustin i oba šećera.
Ukuhati u preostalo mlijeko, kuhati oko 10 min.
Kremu pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Pjenasto izraditi putar i u njega umutiti kremu.

za uvaljati tortice: 100 gr kokosa
za glazuru: 100 gr čokolade, 60 gr putra, 1 žlica mlijeka: otopiti na pari

slaganje tortica 
Iz biskvita malom modlicom ili čašicom od rakije izrezivati krugove, zatim svaki krug uzdužno prerezati na polovice.
Jednu polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom.
Vanjski rub tortice premazati kremom te uvaljati u kokos.
Svaku torticu na vrhu premazati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti.




.



cookandplay

Primjedbe