Mak kocke / Poppyseed cake





Moj stari dobri recept za najfinije i najsočnije kocke od maka s pekmezom i čokoladom!

mjera = čaša od 2 dcl
  • 3 jaja 
  • 1 čaša šećera 
  • naribana korica limuna 
  • 1 čaša brašna 
  • 1/2 vrećice praška za pecivo 
  • 1 čaša mlijeka 
  • 3/4 čaše ulja 
  • 2 žlice ruma 
  • 1 žličica cimeta 
  • 2 čaše mljevenog maka (1 pakiranje od 200 gr)
  • za premaz: pekmez od višanja ili marelica
  • za čokoladnu glazuru: 100 gr čokolade, 80 gr putra, par žlica mlijeka

Jaja sa šećerom umutiti pjenasto.
Dodati naribanu koricu limuna, prosijano brašno s praškom za pecivo i sve dobro izmiješati da smjesa bude glatka i bez grudica.
Zatim umiješati mlijeko, ulje i rum.
Na kraju umiješati cimet i mak.
Smjesu izliti u namašteni i pobrašnjeni kalup za kolače srednje veličine.
Staviti u vruću pećnicu na 180 C i peći oko 30 minuta.

Pekmez malo ugrijati i premazati preko toplog kolača.
Kad se prohladi preliti čokoladnom glazurom.





cookandplay

Komentari

  1. Predivan kolač! Taj sloj od pekmeza ga sigurno pravi još sočnijim. Njam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja, može i bez pekmeza ali s njim je još bolji:)

      Izbriši
  2. Hey very nice blog!

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepe kocke, volim mak ali ne u većoj količini.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav sa toplog Kvarnera.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Gogo, pozdrav i tebi iz vrućeg Zagreba:)

      Izbriši

Objavi komentar