Moj stari dobri recept za najfinije i najsočnije kocke od maka s pekmezom i čokoladom!
mjera = čaša od 2 dcl
- 3 jaja
- 1 čaša šećera
- naribana korica limuna
- 1 čaša brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 čaša mlijeka
- 3/4 čaše ulja
- 2 žlice ruma
- 1 žličica cimeta
- 2 čaše mljevenog maka (1 pakiranje od 200 gr)
- za premaz: pekmez od višanja ili marelica
- za čokoladnu glazuru: 100 gr čokolade, 80 gr putra, par žlica mlijeka
Jaja sa šećerom umutiti pjenasto.
Dodati naribanu koricu limuna, prosijano brašno s praškom za pecivo i sve dobro izmiješati da smjesa bude glatka i bez grudica.
Zatim umiješati mlijeko, ulje i rum.
Na kraju umiješati cimet i mak.
Smjesu izliti u namašteni i pobrašnjeni kalup za kolače srednje veličine.
Staviti u vruću pećnicu na 180 C i peći oko 30 minuta.
Pekmez malo ugrijati i premazati preko toplog kolača.
Kad se prohladi preliti čokoladnom glazurom.
cookandplay
Predivan kolač! Taj sloj od pekmeza ga sigurno pravi još sočnijim. Njam!
OdgovoriIzbrišiHvala draga moja, može i bez pekmeza ali s njim je još bolji:)
IzbrišiHey very nice blog!
OdgovoriIzbrišiThanx:)
IzbrišiLijepe kocke, volim mak ali ne u većoj količini.
OdgovoriIzbrišiHvala Gogoo
Izbrišii ja volim mak, puno;))
Pozdrav sa toplog Kvarnera.
OdgovoriIzbrišiHvala Gogo, pozdrav i tebi iz vrućeg Zagreba:)
Izbriši