Tikvice se, baš kao i jaja, mogu pripremati na mali milijun načina.
Prošli put pripremili smo lagani čušpajz od tikvica, brzi ručak za 20 minuta!
Danas ide još jedan recept za tikvice iz mog serijala brzo i fino.
Ovaj možda nije za 20 minuta, ali tu je negdje:)
recept- lisnato tijesto 250 gr
- 1 srednja tikvica (ili 2 male)
- 1 pakiranje posnog sira od 250 gr
- 2 jaja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- sol
Tikvice oprati, oguliti (domaće nije potrebno guliti), naribati, posoliti i pustiti nek odstoje par minuta.
Nakon toga ih dobro ocijediti.
U međuvremenu razvaljati lisnato tijesto u pravokutnik i položiti ga na papir za pečenje.
Uključiti pećnicu na 220 C.
U zdjeli pomiješati sir, jaja i vrhnje, dodati ocijeđene tikvice, po potrebi još malo posoliti i sve dobro promiješati.
Po polovici duže strane tijesta rasporediti filu a drugom polovicom preklopiti da ispadne široka štruca, pritisnuti krajeve.
Zajedno s papirom prebaciti štrucu na plitki pleh.
Staviti u vruću pećnicu na 220 C i peći oko 10 minuta, zatim smanjiti na 200 C i peći dok tijesto fino ne porumeni.
Servirati toplo, s vrhnjem ili jogurtom.
Ukusno je i hladno ako kaj ostane, al čisto sumnjam:)
cookandplay
Brzo, hrskavo, ukusno...odlican recept za svakodnevnu hranu, a ipak originalniji od uobicajenog!
OdgovoriIzbriši:) baš tak
Izbrišihvala ti.
Obožavam! Pogotovo još ako pri kraju pečenja prelijem s kiselim vrhnjem. Mljac!!
OdgovoriIzbriši:) ja tak s vrhnjem prelijem kad radim s korama za štrudle.
IzbrišiDeluje primamljivo i veoma ukusno:)
OdgovoriIzbriši:) hvala ti.
IzbrišiSuuper mi izgleda!! :) Volim tikvice!
OdgovoriIzbrišihvala ti.:)
Izbrišimeni se kod njih svidja jer su brzo gotove i mogu se na razne načine spremat:)
Ovo mi se jako sviđa, bilježim i isprobavam prvom prilikom !
OdgovoriIzbrišihvala ti. :) baš mi je drago i nadam se da će ti se svidjeti.
IzbrišiBas dobra ideja... I mi stalno trazimo nove nacine za spremati tikvice jer kad krene sezona, bas ih bude...
OdgovoriIzbrišiThx:) Super da imate svoje iz vrta! Ako ti bude viška možeš ih i zamrznuti.
IzbrišiOdlična brzinska idejica,a pri tom preukusna,baš mi se sviđa:)
OdgovoriIzbrišiHvala Nely :)
Izbriši