17. veljače 2012.

Piletina u saftu s domaćim noklicama



recept za pileći saft


Pileća prsa s kostima (ili bez) izrezati na male komade.
Na masti na laganoj vatri zažutiti dva sitno narezana luka.
Dodati piletinu i pržiti miješajući dok meso ne pobijeli i zadobije malo boje od prženja.
Posoliti i popapriti.
Pobrašniti i par puta promiješati, dodati malo mljevene crvene paprike i promiješati, odmah zatim uliti oko 100 ml bijelog vina.
Ubaciti lovorov list i pola friške paprike radi finijeg mirisa (na kraju izvaditi iz jela).
Možemo dodati i žlicu ajvara i po želji malo vegete.
Čim vino ishlapi uliti vode da dobro prekrije meso.
Dinstati poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Pred kraj kuhanja dodati malo soka ili koncentrata paradajza.
U međuvremenu napraviti noklice.

recept za noklice

U zdjelici vilicom lagano umutiti 1 jaje, zatim dodati 3 žlice glatkog brašna, prstohvat soli i sve dobro izmiješati s vilicom.
Dodati par kapi ulja i 1 žličicu hladne vode, promiješati dok ne dobijemo srednje gustu glatku smjesu bez grudica. Ako je potrebno umiješati još malo brašna.
Zatim žličicom uzimati po mali dio smjese i ukuhavati noklice u kipuću slanu vodu.
Kuhane su za minutu, odnosno čim se dignu na površinu vode.
Odmah ih ocijediti i dodati u skuhani pileći saft.
Noklice možemo ukuhati i direktno u saft ako nije previše gust.

Po želji možemo u saft prije serviranja umiješati i malo kiselog vrhnja.
Uz ovo jelo odlično paše zelena salata ili kiseli krastavci.
Dobar tek!




cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar