26. srpnja 2016.

Pečeno voće




Premda je ovih dana dobro ugrijalo, kod mene se pećnica pali pod normalno, pogotovo kad se radi o nekom finom desertu. Što je vani toplije sve mi se više jedu kolači i torte s kremama i takve slične kombinacije... No, nećemo pretjerivati. Smislila sam odličnu zdravu alternativu, pravu ljetnu, i već par dana umjesto biskvita pečem voće!




Ovaj desert možemo peći u malim keramičkim posudicama, tako svako dobije svoju porciju, ali također i u klasičnom kalupu za kolače.
Količina voća ovisi o kalupu, broju osoba i njihovom slatkom apetitu :) Uglavnom, kalup treba napuniti s voćem do otprilike 2/3 visine kalupa, a zatim dodati dodatke po želji.
Ako niste na ljetovanju, opustite se i uživajte u malim stvarima koje nam život mogu učiniti ljepšim i slađim.


recept
  • marelice
  • breskve
  • šećer
  • nekoliko žlica müsli-a sa suhim voćem
  • par žlica prezli 
  • med 
  • malo limoncella ili limunovog soka 
  • cimet
  • komadić putra

Marelice i breskve operemo, izvadimo koštice i narežemo na veće komade (marelice na polovice ili ako su veće na 4 dijela, a breskve na kocke).
Keramičke zdjelice ili kalup za kolače napunimo s voćem (do otprilike 2/3 visine kalupa).
Voće posipamo sa šećerom, zatim s malo müslia i malo prezli.
Dodamo žličicu meda po posudici i pokapamo s limoncellom ili limunovim sokom, te posipamo s dosta cimeta.
Ako želimo možemo dodati i grubo narezanih badema ili lješnjaka, to ovisi o müslima, u mojima su već bili komadići lješnjaka i grožđice.
I na kraju, po vrhu mjestimično rasporedimo nekoliko listića putra.
Stavimo u pećnicu na 180 C, na donju razinu i pečemo dok se voće malo ne zapeče i pusti svoj sok.
Servirati možemo toplo ili hladno, samostalno ili sa sladoledom.
Jednostavno a savršeno!



Također toplo preporučam još jednu moju voćnu poslasticu -> Ljetni užitak na pragu jeseni, isprobajte, sigurno će vas oduševiti!





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar